00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

סינייה- מאפה בשר וטחינה.

 

 

השבוע התקלקל לי המקפיא. למי שלא עבר את החוויה אני מאחלת שלא יעבור אותה. לקום בבוקר ולמצוא שלולית של מים מעורבבים עם מיצי הבשר בתחתית המקפיא ועל כל ריצפת המזווה,  זו חוויה גורמת חלחלה.

מעבר לצורך לנקות את הזוועה המסריחה הזו, נשאלת השאלה – מה עושים עם כל הבשר ???

ניכנסתי לפרויקט בישול – מספר תבשילי עוף, צלי בקר, עוף מוקפץ, קציצות – והמקרר שלי מפוצץ באוכל שאני לא יודעת מי יאכל.

היום הגיע המקפיא החדש, שבע מגירות !!!  אם כבר אז כבר. יותר גבוה מהבת שלי ....ועכשיו אני חוגגת ומדמיינת את כל מה שאקפיא בו.

בנתיים חלק מהבשר הטחון  הפך ל-  סינייה

 

 

 

 

סינייה שלי

חומרים:

1/2 ק"ג בשר טחון

1 בצל גדול

כפית שמן זית

מלח, פלפל שחור

מעט בהרט

1/3 כוס טחינה גולמית 

מים לדילול הטחינה

מיץ מלימון אחד

רבע זר פטרוזיליה שטוף וקצוץ דק מאוד.

3 שיני שום קצוצות

5-6 שיני שום פרוסות דק

3 עגבניות פרוסות דק

2 כפות צנובר

 

- לקצוץ את הבצל ולטגן עד שיזהיב, להוסיף שום קצוץ והבשר ולפורר אותו תוך כדי טיגון. לטגן מספר דקות,

- להוסיף מלח, פלפל שחור, בהרט ופטרוזיליה, לערבב ולהוריד מהאש.

- לשטוח בתבנית פיירקס גדולה.

 

 

- לפזר על הבשר את פרוסות השום

- להניח מעל את פרוסות העגבנייה ולתבל במלח ופלפל. לפזר כף צנוברים

 

 

 

 

- להכין טחינה דלילה מהרגיל ולתבל במלח, פלפל שחור ולימון. לשפוך על העגבניות ולפזר עוד כף צנוברים.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ולאפות כ-40 דקות.

 

 

 

הערה –

את הרעיון להוסיף פרוסות שום ועגבניות ראיתי באחד מאתרי המתכונים, לא יודעת של מי הרעיון. ניסיתי, אהבנו ואימצתי.

 

נקודות

הפעם זה ממש לא זול, אבל עדיין עם תיכנון נכון, אפשר להנות.

 

1/2 ק"ג בשר טחון =      30 נק'

1/3 כוס טחינה גולמית =  9 נק'` 

כפית שמן =                    1   נק`

3 כפות צנובר =               6  נק`

סה"כ =                          46  נק`

 

לחלק לחמש מנות =  9 נק` למנה

 

סלט ירקות גדול ליד

 

ארוחה נהדרת וטעימה.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת