22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


בוקר אור ושבת שלום לכולם

 
 
 
בוקר אור
ושבת שלום לכולם
 
את השבת אנחנו עושים אצל אחותי
כולנו שם בהרכב מלא כולל אופיר הנסיכה
כיף לעשות יחד שבת
במיוחד אני אחותי והאחיינית שלי
ואופיר גם
יושבות מדברות מרכלות
כן כן גם אופיר מרכלת שרה
פשוט היא דבש מדהימה הילדה היפה הזו
עוד מעט אעלה לכם תמונות מאתמול.
 
אז ככה ישבנו ודיברנו
עוד שבוע ראש השנה
וכולנו נחגוג אצל אחותי
מי זה כולנו
כולל חמותי וחמי
וכולל המשפחה של אלעד אבא של אופיר
כלומר נהיה בחג כ-40 איש
 
וככה התחלנו לחשוב על המנות
 
קודם כל אמרתי שאני הולכת לקנות
כלים חד פעמיים אבל היפים היקרים
כי אי אפשר להתחיל ולהדיח כלים בכמויות כאלו
 
יש בבאר-שבע
חנות לכלים חד פעמיים מדהימה
כל כך יפים ומיוחדים שלא בא לך לזרוק
אבל זה יפתור את הכמות האדירה של הכלים בחג.
 
ישבנו וחיפשנו בספרים ובאינטרנט
ובנינו לה את הארוחה לערב החג
חוץ ממה שחמותי תביא
והאמא של אלעד
אז ככה
 
ואם תרצו בכיף תיקחו את הרעיונות
 
קודם כל בראש השולחן יהיה הדג
שתמיד נהיה לראש ולא לזנב
 
יהיה הדבש שיהיה לנו מתוק
 
דרך אגב מוניתי  להיות שרת הקישוט
אני אקשט את הסלטים שיכינו
וגם אערוך את השולחן
יש לי טעם.....ובחד פעמי אין סיכוי שאשבור
אין סיכוי..... מי יודע
אצלי הכל יכול להיות
 
שימו לב הכל קל
ממבחר המנות
על בסיס דבש שיהיה לכולם שנה מתוקה
 
סלטים
 
סלט מיונז
סלט כבד קצוץ
סלט חסה ברוטב דבש
סלט כרוב אדום בדבש
סלט ירקות חגיגי
סלט כרוב ירוק
סלט כרוב אדום
עגבניות שירי עם שמן ושום
סלט ירוק ברוטב חרדל שמיר ודבש
ובטח שכחתי עוד סלטים....
 
כמובן תאפה לחם
ואחרי זה
הגלידות, העוגות, הפירות, הפיצוחים
וכהרגלנו עד שעות הבוקר המוקדמות
יושבים צוחקים מדברים
 
למחורת כרגיל על האש
וביום השלישי אמרה שתכין קוסקוס
 

כנפיים בתנור עם שמן זית

לטגן את הכנפיים בשמן זית

להוסיף:

הרבה רוטב סויה
רוטב חמוץ מתוק
המון-דבש
פלפל שחור
מלח

בטיגון להשחים את הכנפיים ושוב לשים על התבנית סויה ודבשץ
להכניס לתנור(לפזר שומשום)לחצי שעה.

פשוט מ ע ד ן!

 

חלקי עוף במרידת דבש חרדל ושום

8 חלקי עוף רצוי שוקיים או ירכיים

מרינאדה

4 כפות חרדל
4 כפות דבש
4 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה
5 כפות שום קפוא או 5 שיני שום טרי

אופן ההכנה

לבחוש את חומרי המרינאדה לתערובת אחידה.
להשרות את חלקי העוף במרינאדה כמה שיותר זמן – רצוי לילה.
יש להוסיף לפני האפייה 1 כף אבקת מרק מהולים בכוס מים רותחים.
אפשר להוסיף כתוספת, קוביות תפוחי אדמה (לא מקולפים) .
לאפות כשעה וחצי עם כיסוי נייר אלומיניום , וחצי שעה ללא כיסוי.

חזה עוף בזר ירקות

החומרים :

1 חזה עוף
6 כפות שמן זית לטיגון יד מרדכי
1 סלסלת פטריות פורטובלו / יער
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
4 כפות יין לבן
2-3 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כף פטרוסיליה קצוצה
4 כפות שמן מעודן יד מרדכי
מיץ מחצי לימון
1 צרור עירית לעיטור

אופן ההכנה :

לשבור את הפטריות על צלחת הגשה.לפזר את הפטרוסיליה, מלח ופלפל.
לסחוט מעל את הלימון ולהוסיף שמן זית
לחמם את שמן הזית לטיגון
לטגן את חזה העוף משני צידיו
לטגן את הפטריות ולתבל במעט מלח ופלפל
להניח על צלחת הגשה מעל הפטריות את חזה העוף
לחתוך את הפלפלים לרצועות ולהקפיץ עם מלח , פלפל שום ויין לבן
לפזר מעל חזה העוף , לעטר בעירית ולהגיש חם ומייד.

עוף בדבש ורוזמרין

8 ירכי עוף

למשרה:

1/2 כוס דבש
3 כפות חרדל
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
4 ענפי רוזמרין

אופן הכנה:

מערבבים את חומרי המשרה (חוץ מהרוזמרין) היטב.

מסדרים את ירכי העוף בתבנית חסינת אש ויוצקים מעל את הרוטב. מניחים את עלי הרוזמרין מעל, עוטפים בניילון נצמד ומשרים שעה במקרר. הופכים פעם אחת במהלך ההשריה.

מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) .

מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד להשחמה. יש להפוך פעם אחת במהלך האפיה

בשר בקר - עגל בחרדל

חומרים:

5 פרוסות בשר
2 בצלים חתוכים לטבעות
שמן זית
2 כפות דבש
4 כפות מיונית
2 כפות חרדל
1/2 כוס יין לבן או אדום יבש או חצי יבש או 1/2 כוס מים רתוחים מהולים בשתי כפות דבש
3 שיני שום או שום קפוא
לתיבול: מעט מלח,פלפל, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

לטגן את טבעות הבצל והשום במעט שמן זית, להוסיף את פרוסות הבשר משני הצדדים כחמש עד שבע דקות להוסיף את היין (או את המים המהולים בדבש) להביא לרתיחה ולבשל 10דקות נוספות. לסדר את פרוסות הבשר בתבנית ולצקת עליהן את הנוזל.
לערבב בתוך כוס את המיונית החרדל והשום ולהערים ערימה על כל פרוסת בשר לבזוק את התבלינים ולאפות בתנור שחומם מראש כ - 10 דקות.

עוף בדבש בגריל

חותכים תפו"א, בטטות, עגבניות, בצל, שיני שום , חלקי עוף שאוהבים.
ערבבים את הירקות בפפריקה אדומה מתוקה, מלח, אבקת מרק.
מעבירים את התערובת המתובלת לתבנית.
את העופות טובלים ברוטב שנשאר ומכניסים לתבנית.
לוקחים בקבוק דבש יד מרדכי ויוצקים על העופות משני הצדדים ועל הירקות.
מכניסים לתנור לכ- 45-60 דקות, הופכים את צידי העוף לקבלת צבע שחום.

אוכלים בתאבון רב,,,
אנא היזהרו: לא לאכול את האצבעות.

רולדת פרגית בדבש במילוי בשר טלה וצנוברים בתוספת ראש שום שלם קונפי בשמן זית ודבש

חומרים:

פרגית במשקל חצי קילו
20 סמ"ק יין לבן לבישול
כף רסק עגבניות
150 גרם בשר טלה טחון
20 גרם צנוברים
20 גרם פטרוזיליה קצוצה
150 גרם דבש טהור
150 גרם שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
פפריקה מתוקה
4 ראשי שום ו - 4שיני שום
גזר 1
בצל 1

אופן ההכנה:

לשים בסיר 100 גרם שמן זית ו 100 גרם דבש ולהכניס 4 ראשי שום.
לבשל על אש נמוכה למשך 40 דקות עד לקבלת שום קונפי.
לעצם את הפרגית מעצמות ולשטח כמו דף נייר מרובע.
את העצמות של הפרגית לשים בסיר עם מעט שמן זית חם ולהשחים.
להוסיף את הגזר והבצל ולהשחים עד לקבלת גוון כהה.
להוסיף 10 סמ"ק יין לבן ואת הרסק עגבניות.
לכסות במים ולבשל את הציר כשעה.
לערבב בקערה את היין שנותר עם 25 גרם דבש 30 גרם שמן זית 4 שיני שום ופפריקה מתוקה.
לשים את הפרגית בתבנית ולצקת מעל את התערובת ולהכניס למקרר לשעה.
לערבב את הבשר הטחון עם הצנוברים והפטרוזיליה ולתבלן במלח ופלפל.
להוציא את הפרגית מהמקרר ולפרוס אותה על השולחן כמו דף.
לשים את הבשר הטחון במרכז הפרגית ולגלגל את הפרגית לרולדה.
לקשור את הפרגית בעזרת חוט עבה ולתבלן במלח ופלפל
לשים מחבת על האש עם שמן זית ולצרוב את הפרגית מכל הצדדים לקבלת גוון חום.
להכניס לתנור שחומם מבעוד מועד בחום 180 מעלות לעוד חצי שעה.
להוציא מהתנור ולחתוך את הרולדה ל-4 ולהוציא את החוט.

לרוטב:

לסנן את הציר שהכנו בהתחלה ולצמצם לחצי מכמות הנוזלים.
להוסיף את הדבש שנותרולתבל במלח ופלפל .
להגיש את הפרגית ולצקת מעל את הרוטב וליד את השום קונפי

גלילה חזה עוף ממולא בפירות מיובשים ודבש

חומרים:

6-8 יחידות שניצלים פרוסים דק

המילוי:

1 חבילת אגוזים קצוצים גס
1 חבילת משמש מיובש קצוץ גס
2-4 עלי בזיליקום קצוצים
מעט פלפל ומלח

רוטב

1/2 כוס דבש יד מרדכי
1 כוס מים
4 עלי בזיליקום קצוצים
6 שינים שום מעוך

  1. יוצרים מכל חומרי המילוי תערובת אחידה. לוקחים את השניצלים על כל פרוסה מעט מהמילוי מגלגלים ותופסים בעזרת קיסם.
  2. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לסיר, מבשלים ומביאים לרתיחה.
  3. מכניסים את השניצלים הממולאים לתבנית אפיה ויוצקים עליהם את הרוטב.
  4. אופים כ- 45 דקות בחום בינוני.
  5. לפני ההגשה מעבירים את הרוטב הנותר מהאפייה לסיר, מאדים אותו עד שנהיה סמיך ויוצקים בעדינות על הבשר.

טג`ין עוף עם פירות יבשים בדבש

חומרים

6 רבעי עוף טרי
50 גרם מרגרינה
4 כפות שמן
3 בצלים פרוסים דק
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית קינמון
2 כפות דבש
1 מיץ מ 1/2 לימון
1/4 כוסות יין לבן יבש
1/2 כוס מים

לעיטור

100 גרם שקדים מולבנים, מטוגנים

אופן ההכנה

ממיסים בסיר כבד את המרגרינה והשמן, ומטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד שיזהיבו.
מוציאים.

מוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו.
מחזירים את העוף לסיר, מסדרים סביבו את הפירות היבשים, ומתבלים במלח, פלפל וקינמון. מוסיפים את הדבש ומיץ הלימון.

מוסיפים את היין והמים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה שעתיים- שלוש, עד שהרוטב מסמיך.
.מגישים חם, בעיטור שקדים מטוגים

בקר בבירה, חרדל ודבש

חומרים

1/4 1 ק"ג בשר (שייטל), חתוך לקוביות
1/4 כוס שמן
5 שיני שום קצוצות
3 בצלים גדולים, פרוסים
2 כפות דבש
3 כפות חרדל חריף
2 כפות קמח
3 כפות חומץ -יין אדום
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 כוסות בירה לבנה
1 כוס מרק עוף צח

אופן ההכנה

מחממים בסיר כבש את השמן, ומשחימים את קוביות הבשר מכל הצדדים. מוציאים.

מוסיפים לסיר את השום והבצל ומטגנים עד שיזהיבו קלות, מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את הדבש, החרדל והקמח ומטגנים 2 דקות.

מוסיפים את החומץ ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הבירה והמרק ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעתיים וחצי עד שלוש, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
מגישים עם לחם טרי ותפוחי אדמה אפויי.

התוספות יהיו

אורז לבן

אורז עם פירות יבשים

פטריות

זיתים

תפוחי אדמה אפויים

מבטיחה להביא תמונות משולחן החג

להדפסה לחץ כאן

- >להדפסה לחץ כאן

- >להדפסה לחץ כאן

- >

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת