00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מאפינס עם פרג ומיץ תפוזים

מאפינס עם פרג ומיץ תפוזים 

 

זרעוני הפרג מעניקים למאפינס טעם מיוחד ומרקם פריך ועדין

המתכון מתוך: "הסדרה הביתית" Le Cordon Blue

 צילומי המאפינס כאן:  אילה

***.

300 גר` קמח תופח

1/4 כפית אבקת אפיה

3 כפות סוכר דק

2 כפות פרג

1+1/2 כפות קלפית תפוז מגוררת דק

 

100 גרם חמאה ללא מלח

105 גרם ריבת משמש

2 ביצים

80 מ"ל רוויון

אבקת סוכר, לזרייה

 

אופן הכנה

שלב א`

מחממים את התנור לחום בינוני גבוהה  של 200 מעלות צלסיוס.

משמנים בחמאה מומסת תבנית מאפינס שבה 12 שקעים.

מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפייה והסוכר לתוך קערה גדולה, מוסיפים את הפרג, מערבבים ויוצרים גומה במרכז.

שלב ב`

מכניסים את החמאה והריבה לסיר` קטן, ממיסים אותם על להבה נמוכה תוך כדי בחישה.מסירים מהאש.

מערבבים בקערה נפרדת את הביצים והרווין.

שלב ג

מוסיפים את תערובת החמאה והביצים עם הרוויון לגומה שבחומרים היבשים ובוחשים בכף מתכת לערבוב כל החומרים.

יש להמנע מבחישת יתר - בתערובת צריכים להישאר גושים.

מערבבים רק עד לאיחוד החומרים ולא מעבר.

מעבירים את העיסה לתוך 10 מבין השקעים שבתבנית וממלאים עד לגובה של 3/4 מכל שקע.

אופים במשך 12-15 דקות או עד ששיפוד המוחדר למרכז המאפינס יוצא נקי.

משאירים את המאפינס בתבנית למשך 5 דקות ולאחר מכן מוציאים אותם ומניחים על רשת לקירור.

לפני ההגשה זורים על המאפינס אבקת סוכר מנופה.

 

*******

תוספות והערות משלי:

למתכון הנ"ל היה מצויין מיץ תפוזים. מאחר ולא פגשתי במתכון מיץ תפוזים אלא רק קליפת תפוזים, הוספתי כף של מיץ פריגת תפוזים קפוא לתערובת של המשמש והחמאה.

כשמוסיפים את כף הפריגת הקפוא, הוא מזרז את קרור התערובת של החמאה וריבה שהתבשלה קודם על הגז, וכך חוסכים בזמן ואפשר לערבב מיידית לאחר ההסרה מהאש.

דבר נוסף - אפשר לא להמיס את כל החמאה על הגז אלא להמס עד מחצית מהתהליך ולהמשיך את התהליך מחוץ ללהבה תוך כדי ערבוב מתמיד של החמאה. כך לא מחממים ומפרקים לגמרי את החמאה.

במקום תבנית שקעים - השתמשנו בעטרות נייר מיוחדות לאפיית

 מאפינס.

מאחר והגובה והקיבולת הם גדולים, התערובת הספיקה ל- 6 מאפינס בלבד. 

.       

 

בתאבון ובהנאה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת