88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוף בתנור ממולא באורז פרא מעורב וצנוברים (עם תפא"ד אדומים מואדמים)

 מה זה אורז פרא מעורב בכלל ולמה צריך את זה? נתחיל מהסוף: צריך כי לפעמים רוצים לגוון קצת בטעם, בצבע, במרקם ואפילו במראה של התוספת למנה העיקרית אבל... לא רוצים לשנות את הערך התזונתי שלה או את עיקר הייעוד שלה כמקור אנרגיה המבוסס על פחמימות. קשה להגיע לשילוב כזה מאחר שתחליפים שאינם מאותה משפחה - שונים גם בהרכב התזונתי שלהם באופן קיצוני, לפחות באחד מהמרכיבים החשובים (ולא שלפעמים לא חייבים את זה, אבל... כפי שהזכרתי ברשומה על האורז: לתזונה של ספורטאים יש כללים שונים ומשעממים).
ונחזור להתחלה - מה זה אורז פרא מעורב? אורז המורכב מארבעה מיני אורז: פרא, אדום, בסמטי מלא ועגול מלא -  כל סוגי האורז נמנים על הזנים עתירי האנרגיה שמקורה בפחמימות מורכבות, כלומר: תחושת שובע לזמן ארוך יותר, עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. בקיצור: בריאות!
המיוחד בתבשיל המתקבל מהאורז הזה הוא המרקם הרך-דביק של הגרגרים מבפנים, מרקם וטעם שמאוד מזכירים גרגרי חיטה (מבושלת) והצבע הסגול כהה שמכתיב האורז האדום. משך זמן הבישול של האורז הזה, כמו כל אורז מלא, הוא כפול מאורז לבן ובהקשר לתשובה הראשונה של "למה צריך..." אזי, מבחינת חלבונים ופחמימות, ההבדלים מאוד קטנים (אחוזים מזעריים של פחות חלבונים ויותר פחמימות - ובתור תוספת פחמימתית, ההבדל הקטן גם מתקבל בברכה)
ועל העוף... כבר דיברנו כך שאפשר כבר להכין רשימת המצרכים ולהכניס את המתכון הבא איפשהוא בלו"ז השבועי (או אפילו לחג הקרוב)
 
 כמות ל-7 מנות
המצרכים
ההכנה

 

  1. 1 עוף  מוכן למילוי (שחולצו ממנו כל העצמות והחלקים הפנימיים)
    תערובת התבלינים למריחת העוף 
  2. ½ כף תבלין לעוף בגריל
  3. 2 כפות שמן זיתולה (או זית או קנולה)
  4. 1 כף רוטב פלפלים (חריף/מתוק לפי טעם אישי)
    המילוי
  5. 2 כוסות אורז בר שהושרו במי ברז שעה וסוננו היטב
  6. 1 בצל קצוץ דק
  7. 4 כוסות מים רותחים
  8. ½ כפית מלח
  9. 100 גרם צנוברים קלויים קל מאוד (אפשר גם טבעי)
  10. חצי חבילה שומית סינית (עירית) שטופה וקצוצה 
  11. 1 שקית אפייה (קוקי)
1 שוטפים, מסננים ומייבשים היטב את העוף למילוי. מושחים אותו מבפנים ומבחוץ בתערובת התבלינים ומניחים בכלי סגור במקרר עד הכנת המילוי או אם המילוי הוכן קודם - אז לשעה.

2-4 בצלוחית קטנה מערבבים היטב


 

5-10 מאדים את הבצל עם השמן בסיר עמוק מכוסה, כשהבצל נהייה שקוף, פותחים את המכסה ונותנים לנוזלים להתאדות.

מוסיפים את האורז המסונן ומטגנים מעט. מוסיפים את המים הרותחים והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר גלוי חלקית משך כ-35 דקות (בסיומן האורז רך אך לא לגמרי). משאירים בסיר סגור עד לצינון.

כאשר האורז הצטנן, מוסיפים לו את הצנוברים והשומית ומערבבים לפיזור שווה.


 

 

10 ממלאים את העוף ותופרים את פתחי המילוי, מהדקים עם חוט בישול (כותנה/גמיש), מכניסים לשקית הבישול ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה

מחממים תנור לחום גבוה 200ºC
אופים חצי שעה כשהשקית הסגורה ואז מסירים אותה (חותכים לאורך עם סכין או גוזרים במספריים ושולפים בעדינות) מפזרים סביב ומעל את תפוחי האדמה, מנמיכים את חום התנור ל-180ºC ואופים גלוי ארבעים דקות נוספות עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מקרימים ומזהיבים
מניחים בשולחן, שלם, בצלחת הגשה - פורסים ומגישים
הצעת הגשה - עוף ממולא באורז פרא מעורב וצנוברים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת