00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

אורז עם הכל

כל שבוע מחדש אני שואלת, נו מה כבר אביא? מדובר על פינת בישול שאליה אני צריכה להביא מתכון חדש לסופשבוע.

ומסתבר שאני לא צריכה לשבור את הראש, איכשהו, "המתכון" מגיע לבד והכל מסתדר.

אז אתמול לא היו לי שום רעיונות. בצהריים גם לא. רק בשעות אחר-הצהריים ולאחר שבישלתי, הבנתי שאני יכולה להביא גם לכאן:

משהו פשוט, לא הרבה מאמץ אבל רב-גוני וטעים.

אורז עם הכל.

מטגנים בצל,,,,,,,,,,,,,,כמה שרוצים. כמה שיותר יותר טעים.
מטגנים קוביות גזר שחתכנו מראש -  (בקוצץ ירקות כמובן)
מוסיפים קוביות של גמבה אדומה שגם נקצצה בקוצץ.
מוסיפים כוס אורז ששטפנו היטב היטב שלוש פעמים.
מוסיפים מים, שלוש כוסות
מוסיפים, ישירות מהשקית מהמקפיא, חופן אפונה ירוקה,
מוסיפים: גם ישירות מהשקית שהוצאנו מהמזווה, מעט פתיתים אפויים
              משהו כמו חצי כוס.
מוסיפים תבלינים: פלפל, מלח, מעט מרק עוף.
לי לא היה מרק עוף, בדיוק נגמר. אז הוספתי שקית מרק אינסטנט בטעם סיני
אבל אותו הוספתי לקראת עשר דקות אחרונות לבישול, מה שאומר שבמשך כל הזמן הזה של טיגון והוספת פריטים המכסה פתוח.
מוסיפים מס`  עלי פטרוזיליה קצוצים.
אה...  וכמובן מעט כורכום בשביל הצבע.
מערבבים היטב היטב.
מוסיפים עוד חצי כוס מים רתוחים. מערבבים
מבשלים עוד כרבע שעה, בסיר מכוסה.
לאחר רבע שעה פותחים את הסיר, סופרים עד חמש, מכסים שוב (פטנט שלמדתי בהדגמה מיו-טיוב), במכסה של הסיר, מכסים במגבת לחה את הסיר לפחות לעוד עשר עד עשרים דקות.

זה יוצא נפלא. גם צבעוני, גם מעניין, גם הצלחתי "להשחיל" ירקות לילד - אפילו שלא התכוונתי, גיליתי את זה רק אח"כ. יש לנו בעיה פרטית עם ירקות לילד. הוא לא מסכים לאכול עגבניה, ולא גזר ולא חצילים ולא קישואים.
 
המתכון מצא חן בעיניו בתחילה, אבל כשהוא התחיל לקטר על קוביות הגזר, פשוט התעלמתי מה שהסתבר כדבר הכי נכון כי אחרי זה ראיתי שהוא מנקר לאט לאט מהגזר והגמבה.

עכשיו תהיה הזדמנות להוסיף כל פעם עוד פריטים של ירקות מהמקרר: קוביות קישואים, קוביות דלעת, קוביות של תפ"א (אבל את התפ"א נראה לי שכדאי להשחים לפני במחבת נפרדת), קוביות של חצילים (לא בהגזמה), קוביות של כל מה שעולה על דעתכם. אפשר גם קצת מהפטריות שהושארו בקופסא לאחר שהילדה הכינה איתם יום קודם חביתה. ואפשר גם קוביות של חביתה (כמו הסינים) ואפשר גם קוביות של תבלון של "דורות" (תבלון איטלקי) ומכאן - הדמיון רק יכול להביא לשיפורים ושיפורים.

פריטים נוספים שאפשר להוסיף: במקום פתיתים, אטריות דקות (הן היו בשקית מרק אינטסטנט)

תוספת המים: לאחר שהתבשיל כמעט מוכן, מדובר על שלב של המים הרותחים - תלויה במידה הפתיתים/אטריות תוספות שמוסיפים לתבשיל.

יוצא טעים.

ובאמת שזה פתרון לארוחה קלה ומהירה
ומי שפותח את הסיר חושב שעמלנו עליו שעות על גבי שעות.
 
לא הספקתי לצלם כי באמת - הכל התחסל.

.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת