00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת תמרים שוקולד ואגוזים

עוד עוגה נהדרת שמתאימה בול לראש השנה וכמובן גם לכל ימות השנה.
עוגה בחושה, מהירה להכנה ולארוח וטעימה מאד.
כמו עוגת התמרים הבחושה הקודמת שהבאתי, גם זו מתאימה מאד לילדים, נראת כמו עוגת שוקולד אבל בריאה הרבה יותר.
את השוקולד אפשר לגוון בשוקולד צ`יפס חום או לבן ואת האגוזים אפשר ורצוי להשמיט כשהעוגה מיועדת לילדים.
המתכון הזה, כמו רבים אחרים התגלגל לידי דרך אחותי מאחת מחברותיה. (אחלה  אחות יש לי..... עם חברות שוות )
 
מצרכים:
1/2 חבילה גוש תמרים - מרוככת כ-40-50 שניות במיקרוגל
1 כפית סודה לשתיה
כוס וחצי מים רותחים
 
150 גר` חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
 
כוס וחצי קמח תופח (210 גר`)
100 גר` שוקולד מריר קצוץ
100 גר` אגוזי מלך קצוצים
 
אופן ההכנה:
לשים בקעה גדולה את גוש התמרים עם הסודה לשתיה והמים ולערבב עם כף עד התפרקות הגוש וקבלת תערובת סמיכה (שימו לב שאין בתערובת שאריות של הקצה היבש של התמר, לפעמים מוצאים כמה כאלה בחבילה).
בקערה שניה לשים את החמאה עם הסוכר והביצים ולטרוף עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחד את שתי התערובות, להוסיף את הקמח ולערבב מעט.
להוסיף את השוקולד והאגוזים, לערבב ולהעביר לתבנית פיירקס מלבנית משומנת.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דק`.
 
פשוט, מהיר וטעים
 
עוד עירבוב קצר ולתנור
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת