44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

גלופצ`י ירקות ממולאים של טובה

גלופצ`י ירקות ממולאים של טובה
חומרים:
קערה רחבה
1 כרוב בינוני
1 כוס אורז עגול שטוף היטב
6 עגבניות ללא גלעינים למילוי (לשמור על המיץ והתוכן)
15 פלפלים אדומים ירוקים כתומים נקיים מגלעינים ומהפנים
     לצורך מילוי (אם גדולים, להקטין את הכמות)
6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
6 גזרים חתוכים לקוביות
150 גרם בשר שריר לחצות לאורך
שמן לטיגון
1/2 כוס שמן רגיל
2 ק"ג בשר כתף טחון פעם אחת
2 ק"ג בצל קצוץ לקוביות קטנות
2 כפות זרעי כמון
2 ביצים
קורט מלח
כפית פלפל אדום (מי שאוהב חריף ישים חריף)
1 בצל גדול חתוך לרצועות

אופן ההכנה:
מרתיחים את הכרוב בסיר עם מים עד שהעלים מתרככים.
מפרקים את העלים בעדינות ומכניסים למים קרים כדי שהצבע ישמר.

בקערה גדולה לערבב את הבשר הטחון, הבצל, אורז,כמון, פלפל שחור, וכפית של פלפל אדום. לערבב לתערובת אחידה להוסיף את הביצים ולערבב שוב בידים. להוסיף לתערובת בין 1/3 ל-1/2 כוס
שמן רגיל.

להרתיח את הפלפלים הנקיים במים שהרתחנו את הכרוב,
במשך 6-7 דקות ,למלא את הפלפלים בתערובת הבשר.
למלא את עלי הכרוב ולגלגל שני קצוות פנימה ומלמעלה למטה ולהפוך.
למלא את העגבניות.  מהבשר שנותר להכין כדורים בגודל של כדור טניס.

בסיר גדול לשים שמן בגובה של 1 ס"מ מתחתית הסיר.
לטגן את חתיכת הבשר (שריר) להוסיף רצועות של בצל ולטגן ,
להוסיף את מיץ העגבניות ששמרנו ותוכן העגבניות.

בתחתית הסיר לסדר שכבה ראשונה של תפוחי האדמה והגזרים,  להניח מעליהם את הממולאים בסדר הבא:
פלפלים, מעליהם כרוב מעל עגבניות ממולאות ומעל כדורי בשר.
לפזר מעל מלח וזרעי כמון.
לשפוך מעל כוס מים ולבשל עד שמוכן.
בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 


המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת