00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוף אורז ותפוחי אדמה בתנור

זה נשמע כמו עוד מתכון רגיל עם השילוב המנצח הזה, אבל Y כמה שזה יוצא טעים!
הרעיון למתכון הזה התחיל בכלל ממתכון שהיה רשום על צינצנת הרוטב של קנור שנראה לי קצת משעמם. הוספתי תפוחי אדמה, קינמון וצנוברים והתוצאה..... ללקק את האצבעות!! ארוחה שלמה במגש אחד טעים
ההכנה - > קלי קלות!
והתוצאה - > כאילו עבדת שעות!
 
מצרכים:
צינצנת רוטב פירות יבשים לעוף של קנור
3-4 כרעיים מחולקות
5 תפ"א גדולים, פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2 בצלים גדולים פרוסים לעיגולים
חופן נדיב של צנוברים
קינמון
מלח
שמן זית לשימון
2 כוסות אורז מבושל חצי בישול*
 
* 2 כוסות אורז לטגן מעט בסיר עם מעט שמן זית, להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל באש נמוכה 8 דק` או עד שהמים נגמרים.
 
אופן ההכנה:
בתבנית פיירקס מלבנית גדולה לשים נייר פרגמנט ולשמן אותו בשמן זית.
לשים שכבה של תפוחי אדמה - אם נשארו לכם עוד פרוסות, שימו אותן בהיקף, ואם חסר אז חיתכו עוד אחד.
מעל תפוחי האדמה לפזר את עיגולי הבצל, מעליו את האורז החצי מבושל.
מעל האורז לפזר צנוברים וקינמון - לא רשמתי כמות, שימו קינמון לפי הטעם.
לתבל במעט מלח ומעל הכל לפזר כרבע מכמות הרוטב שבצינצנת.
 
את חתיכות העוף לצפות יפה ביתרת הרוטב (אפשר בקערה גדולה) ולהניח מעל האורז כשהעור כלפי מעלה.
לעטוף את המגש בנייר כסף ולאשפז לשעה וחצי-שעתיים בתנור מחומם מראש ל-220 מעלות. (ולא לא צריך להוסיף מים - נכון שרציתם לשאול)
להוריד את נייר הכסף ולאפות עד השחמה עוד כרבע שעה.
אפשר אח"כ להפוך את חלקי העוף ולתת גם להם אפיה קצרה להשחמה.
 
יוצא מעדן  באחרויות
 
הבצל מעל תפוחי האדמה.
 
שלב האורז.
 
שלב העוף.
 
אם אתם לא אוהבים להשתמש ברוטב קנוי אפשר להכין רוטב מתערובת של 2-3 סוגי ריבות + 2 כפות צ`ילי מתוק ומעט סויה - התוצאה תהיה דומה.
כי למען הגילוי הנאות, כשהחלטתי להעלות את המתכון לבלוג, בדקתי את רשימת המרכיבים על הצינצנת ומתוך כל המרכיבים שהיו דווקא בסדר, צץ לו פתאום המונוסודיום גלוטמט שקצת ביאס אותי. אז נכון שלא משתמשים ברוטב הזה לעיתים קרובות (אני מכינה את הטעים הזה 3-4 פעמים בשנה) אבל מאכזב אותי לראות שיצרניות המזון עדיין, למרות כל המהפכה הבריאות שאנחנו עוברים בשנים האחרונות, שמות לנו כל מיני חומרים משפרי טעם מיותרים לחלוטין
אז זה המתכון, ואתם תחליטו מה טוב לכם
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת