11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

סירניקי עם תפוחים (פנקייק גבינה) (של סבתא)

סירניקי עם תפוחים (פנקייק גבינה) (של סבתא)
סירניקי, כמו גם אולדושקי (פנקייקים) ובלינצ`ס – אלה מאכלים רוסיים מסורתיים אותם מכינים בכל בית. לעיתים מכינים סירניקי ללא תוספת קמח, וזה נחמד, אבל מאוד שברירי. המתכונים שאני מכירה הם עם תוספת מעט קמח וביצה. ניתן להכין אותם עם תוספות מתוקות, או אפילו ירקות. לרוב מטגנים סירניקי על מחבת עם שמן צמחי, אבל קיימים גם מתכונים לפיהם אופים אותם בתנור. אני מביאה כאן את המתכון של סבתא (למעט הוספת התפוחים). כאשר שאלתי אותה מהם המתכונים שלה לאולדושקי ובלינצ`יקי, היא אמרה שאני חייבת לרשום גם את המתכון של סירניקי. הסברתי לה שכרגע אינני מתכוונת להכין אותם, אבל היא נורא התעקשה: "את ח-י-י-ב-ת. איך זה בלי סירניקי?? זה מאוד טעים! שכחת?", לא נשאר לי אלא לרשום ולהכין, ושוב להיזכר בבקרים של ילדות, ובעיקר בבית הסבתא.

 

מרכיבים:

200 גר` גבינת טבורוג

1 ביצה

2 כפות קמח תופח

1 כף סולת

3 כפות סוכר

קורט מלח

 

2 תפוחים

20 גר` חמאה

2-3 כפות סוכר

½ כפית קינמון

 

הכנה:

1. בקערה גדולה לערבב גבינה, ביצה, קמח וסולת, סוכר וקורט מלח.

 

2. בינתיים, לקלף תפוחי העץ ולפרוס אותם לקוביות בינוניות-קטנות.

לחמם מחבת עם חמאה, להעביר את התפוחים, לאדות כדקה, להוסיף את הסוכר והקינמון ולהשאיר על האש עוד דקה.

להוסיף את התפוחים אל קערת הגבינה, לערבב. להשאיר "לנוח" כ- ½ שעה.

 

3. לחמם מחבת נקייה עם מעט שמן. בעזרת הידיים להכין מעין קציצות שטוחות ולהניח אותן על מחבת, או לחילופין, במידה והבצק רק מדי אפשר להשתמש בכף כמו בהכנת הפנקייקים.

לטגן משני הצדדים עד לקבלת צבע חום עדין.

להגיש עם שמנת חמוצה או עם ריבה.

 

הערות שוליים: ניתן לשחק עם כמות הסוכר, אני אוהבת מאוד מתוק, לעומת זאת סבתא מסתפקת רק בכף אחד של סוכר. לכן כדאי להוסיף לפי הטעם האישי.

כמו כן, ישנם מתכונים עם כמות קמח גדולה יותר, גם אפשר, אבל אני מעדיפה טעם יותר גבינתי מאשר בצקי.

בתיאבון!

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת