00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

מוס דבש


ראש השנה בפתח ואני בכוננות הכנות לארוחה החשובה.

מבחינתי ראש השנה הוא חשוב וטעים יותר מפסח, כי אין את כל ההגבלות שיש בפסח עם הזה מותר וזה אסור וזה מתאים לאוכלי קטניות וזה לאוכלי אוכל של ציפורים  וכו`...

אחד מהקינוחים שהוא בגדר מאסט אצלנו בשולחן החג הוא מוס הדבש.

הוא כל כך יפה ואנחנו מקשטים אותו בגרגירי רימון אדמדמים ועסיסיים וכולם מתפלצים להם מעונג שנה אחר שנה (כאילו שזוהי להם הפעם הראשונה, כן?).

בכל מקרה זהו מתכון חלבי ואני חייבת לומר שניתן להמיר את השמנת  המתוקה בשמנת פרווה (של ריץ` או חברה דומה)  , א-ב-ל רחמנא לצנונית איזה הבדל, כן?

אז לארוחה הגדולה אני תמיד מכינה גם סלט פירות ענקי ומפואר וגם כמה עוגות טובות וכמובן שגם את הקינוח הזה, ככה שכל אחד עם אמונותיו ושמירותיו הוא - ייצא מרוצה.

אצלינו זה ממש מתחלק חצי בחצי. בעלי באבא סאלי קטן וכל שאר הג`מעה אחים ואחיות של ישו......

חצי בחצי, אמרתי...

אבל הכבוד ההדדי הוא זה ששולט וזה מה שיפה.

כמובןןןןןן  שאם הארוחה תיערך בנוכחות משפחתו של הבעלול- כל הכללים משתנים ועמם גם הקינוחים.

אז ככה, מדובר ב... מה אני משגעת  לכם את השכל, כולה מוס דבש שקל פחד להכין ואין מצב שלא ייצא פצצות, אז זהו, סותמת את הפה וניתן למתכון לדבר...

טוב, מדובר בשני מתכונים. אחד שמוגש בגביעי זכוכית יפים וללא ג`לטין  ובחייאתק- אל תמירו את השמנת שבו לפרווה- כי זה ממש לא זה  והשני  (זה עם הרימונים) גם פשוט אבל עם ג`לטין ונגיד שאפשר להמירו בפרווה, סבבה?

אוףףף... כמה אני מדברת אלוהים !!!.

(למה, למה אני חייבת תמיד  לעשות מכל זבובון ממוטה, אה?... בלתי נסבלת שכמותי.. מוס דבש וזהו.)

 

 

 

מוס דבש עם רימונים:

חומרים:

3 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

2 כפיות גרידת לימון

4 כפות מיץ לימון

14 גר` ג`לטין

1/4 כוס מים פושרים

1/2 1 כוסות שמנת מתוקה (אפשר להשתמש בקצפת צמחית)

2 כפות דבש

           

אופן ההכנה:

 

מקציפים את החלמונים עם הסוכר, גרידת הלימון ו-4 כפות מיץ לימון בסיר המונח על סיר ובו מים חמים עד לקבלת קציפה בהירה, מסירים מהאש.

ממיסים את הג`לטין ב-1/4 כוס מים, מחממים במיקרוגל למספר שניות עד להמסה, מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים את הדבש, מצננים את התערובת.

מקציפים את החלבונים לקצף רך, מניחים בצד.

 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת המוס בעדינות.

 מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת.

 יוצקים את התערובת ל-8 תבניות אישיות (מומלץ חד פעמיות בגודל מתאים, כי קל לחלץ את המוס מהן) ומכניסים לצינון במקרר  או במקפיא ל-6 שעות.

 להגשה:  משחררים את המוס הקר מהתבניות (אפשר להיעזר בסכין טבולה במים חמים, או שמחממים מעט את התבניות בחום היד,.אבל בדרך כלל הופכים על צלחת ונותנים מכה וזה משתחרר בקלות).

מגישים עם מעט גרגירי רימון מפוזרים מסביב ומעל המנה.

טעיםםםם   !!!!

 

 

 

מוס דבש להגשה בגביעים : 

חומרים :

למוס:

1/2 כוס דבש

2 כוסות שמנת מתוקה

3 ביצים

להגשה:  

3 תפוחי עץ ירוקים (2 חתוכים לקוביות ו-1 פרוס דק )

2 כפות חמאה

1/2 כף סוכר

1 כף קינמון

 

אופן ההכנה

 

מכינים את המוס:

מניחים על סיר מים רותחים קערה, מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים בהדרגה את הדבש וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה סמיכה. מעבירים את הקערה עם הבלילה לקערה שמתחתיה מים וקרח, תוך המשכת ההקצפה.

 בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.

מקפלים את תערובת הביצים והדבש לתוך השמנת המוקצפת.

מכינים את התפוחים:

פורסים תפוח עץ אחד לפרוסות דקות, מסדרית את הפלחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 110 מעלות למשך שעה.

חותכים 2 תפוחי עץ לקוביות, מניחים במחבת עם 2 כפות חמאה, 1/2 כף סוכר וכף קינמון ומטגנים עד להזהבה. מכבים את האש ומגישים את קוביות התפוחים עם החמאה בתחתית גביע ההגשה, מעליהם את המוס ומעל המוס את פרוסות התפוחים האפויות.

זהו.

 

אה... איך הייתי?

נכון שלא דיברתי הרבה ? (רק קצת הרבה, אבל זה בסדר...)

אז היום אני עוזבת אתכם מוקדם, כי בר ומלכי עשו לי טונה שיעורי בית בנוגע לבלוג ולארגונו מחדש...

אפרופו מלכי...

אתמול שאלתי אותה מה עלי לעשות עכשיו שהרקע נקבע, הגרפיקה של הקוביות העתידיות הסתיימה ועכשיו מה עושים? איך ממשיכים מפה הלאה?

היא התחילה להסביר לי ונשבעת שאת הכרוז של האולימפיאדה שדיבר בסינית הבנתי יותר.

לא אמרתי הרבה, רק עניתי ב:"אה- המממ..." (שמזה ניתן להסיק שאני מבינה, נכון?)

ואז מבלי לחכות הרבה פלטה :"טוב, מה אני בכלל מבזבזת זמן על לנסות להסביר , ממילא לא תקלטי"

"את קראת לי פוסטמה בפומבי"??????

"לא, את הרי לא מבינה ישר כל מה שקשור בפן הטכני, נו עזבי, עדיף לי כבר לעשות לבד, חבל על האנרגיה"

"לא, רגע,  אני רוצה להבין, את שוב קראת לי בלונדינית עם 2 ליטר סיליקון בשפתיים ובציצי (הלוואי)  בפרהסיה"?

אתם כבר מבינים שחילופי הדברים המשיכו בדיוק באותו הנוסח ... היא בשלה ואני בשלי...

יופי של חברה מצאתי לי....אה?...

אבל זהו, היא תסדר לי ולי היא נתנה רק שיעורי בית ברמה של כתה א` (שייקחו לי גם ככה שנתיים לערך) , אז זהו.

אני הולכת להכין את מה שצריך ואני באמת  מקווה שממש בקרוב כל העיצוב ישתנה, כל הקישורים יכנסו למקום, הרשומות יעלו מהר יותר ובא לבלוג הגואל....

יאללה אהוביי ואהובותיי...

שחקו אותה ביג טיים, כמו שאתם יודעים, אה?...

 

 


זהו,  ה-ל-כ-ת-י  וניפגש כשניפגש...

אני מאחלת לכולכם המשך יום מושלם

עשו אהבה ונצלו כל אלפית השנייה, כאילו שבאמת אין מחר...

והכי חשוב: אל תשכחו לרקוד כל הדרך למטבח ...!!!

 

 

ארי

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת