00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

קיורטוש

קיורטוש, בוגרשוב 39, תל-אביב.

 

האימפריה האוסטרו-הונגרית.

 

אי-אפשר, פשוט אי-אפשר לחלוף ליד "קיורטוש" ברחוב בוגרשוב בתל-אביב מבלי להיכנס למקום. ריח האפייה המשכר מתפשט באוויר לכל עבר, מתגנב אל הרחוב, מטריף את החושים של עוברי האורח – ומוביל אותם היישר פנימה. אני לא מקנא במי שגר שם בסביבה, שצריך להתמודד עם העינוי הזה מדי יום.

 

מה זה בעצם קיורטוש? מדובר במאפה הונגרי אוורירי בצורת גליל על בסיס בצק שמרים. הוא מוכנס לתנור מיוחד בו הוא מסתובב, נאפה ויוצר את הריח המדובר. לאחר מכן בוזקים עליו תוספת כלשהי (פיסטוק, קינמון, חלבה, קוקוס, שוקולד וכו`) - ואוכלים אותו עם הידיים. אוכלים? יותר נכון "קורעים" ממנו רצועות בצק ומתענגים על כל טעימה מהן. הטעם מזכיר קצת סופגנייה, אך הוא יותר עדין ופחות שומני.

 

ההצלחה של המקום גדולה ובשנה האחרונה נפתחו לקיורטוש לא פחות מ- 5 סניפים ברחבי הארץ. דווקא בסניף המקורי בבוגרשוב אין יותר מדי מקום לשבת, אך בסניף בלינקולן לדוגמא אפשר להעביר בכיף שעה קסומה.

 

קיורטוש אחד (22 – 25 ש"ח) יספיק בקלות לשלושה אנשים, אך באופן אישי כבר קרה שזללתי גליל שלם לבדי. אם מתארחים אצל חברים, הרי מדובר במתנה מושלמת - תיקנו את ליבם אם תביאו להם בהפתעה את הקינוח המופלא הזה. רק קחו בחשבון, שהם עלולים להתמכר למעדן הזה במהירות בדיוק כמוכם.

 

ודבר אחד לסיום: כל מי שטייל בבודפשט חזר לארץ לא רק מלא חוויות, אלא גם נפעם קולינארית. המטבח ההונגרי נחשב לאחד המשובחים באירופה (לדעת רבים הוא השלישי בטיבו לאחר הצרפתי והאיטלקי) – ולכן תמוהה העובדה, שבארץ הוא נעדר נציגות הולמת. כולי תקווה שההצלחה של קיורטוש תבשר על פתיחתם של מקומות חדשים בהשפעת המסורת הקולינארית האוסטרו-הונגרית המפוארת.

 

ציון: 4.5 כוכבים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת