00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגיות קפה ואגוזי פקאן

המתכון מהספר החדש והמקסים של רביבה וסיליה - המתוקים.
העוגיות יוצאות קטנות ויפות, פריכות ועם טעם חזק וטוב של קפה.
מתכון קל להכנה והתוצאה מעולה!! כזו... שאי אפשר להפסיק לזלול.
 
עוגיות קפה ואגוזי פקאן - רביבה וסיליה מהספר "המתוקים"
 
מצרכים:
500 גר` קמח
400 גר` חמאה
200 גר` אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת וניל או גרגרים מ-1/4 מקל וניל - אני שמתי משחת וניל
1/4 כפית מלח
1 חלמון (מביצה מספר 3)
תמצית קפה (5 כפות קפה נמס מגורען מומסות ב-2 כפות מים רותחים)
150 גר` אגוזי פקאן קצוצים גס

1 חלבון, כף חלב
1/2 כוס סוכר דמררה, לפיזור על המשטח
 
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, אבקת הווניל והמלח ומעבדים בעזרת וו הגיטרה. מוסיפים את החלמון ואת תמצית הקפה וממשיכים לעבד עד שהם נבלעים בבצק. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומעבדים עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
כדי שהעוגיות יהיו פריכות חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ויוצרים מהם ארבעה גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ. מקררים אותם במקרר או במקפיא עד שהם מתקשים.

מערבבים היטב את החלבון והחלב ומברישים בעזרת מברשת על הגלילים. מפזרים סוכר דמררה על משטח העבודה ומגלגלים עליו את גלילי הבצק.

מרפדים תבנית בנייר אפייה או במשטח סיליקון. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 7-8 מ"מ ומניחים אותן בתבנית במרחק של 1.5 ס"מ אחת מהשנייה.

אופים 15-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס.
ניתן להשאיר את הגלילים או חלקם במקפיא ולאפות בשלב מאוחר יותר. פתרון מעולה לאורחים שהפתיעו.
 
 
תראו כמה הן קטנות

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת