22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


יצאנו לסוף שבוע

 
 
 
 
כידוע חזרנו לארץ ביום שני לפנות בוקר
אחרי שהות של כמעט חודש וחצי בחו"ל
חודש ושבוע בסין
ו-5 ימים בברצולנה
שזה האיש שלי עשה לי הפתעה
עם האחיינית האהובה שלי
שהגיע עם בעלה
 
חלף עבר כמעט שבוע
עייפים
מותשים
ועדיין מעופפים
והחלטנו שמגיע לנו סוף שבוע
של מנוחה
 
ואכן יצאנו לסוף שבוע של מנוחה
בבית שלנו
לא חשוב ולא משנה
שאני עושה עיניים
ונותנת נשיקות
וקופצת
שאולי אולי בחגים
נצא ככה לסוף שבוע
בחו"ל
לנוח מהטיול
 
נכון שאני צודקת?
חסר לכם שתגידו לא
 
 
היום בבוקר אני והאיש שלי התעוררנו
ולקניות יצאנו
לבית הגענו
והחלטתי
שאת האיש שלי
בבישוליי בסוף שבוע זה אפנק
 
לקחתי את ספרי הבישול שלי
יש לי מליונים
מי שישמע כמה אני מבשלת
אבל אולי אנצל את החורף
ככה לעשות נסיונות וניסויים
בישולים ואפיה
של כל מיני מטעמים
 
ואזזזזז
כשאצליח
את כל הטבחיות למינהם מפה אגרש
מארי הבלונדה ועד צחי הדובון המתוק
ולהם אוציא לשון
 
 
טוב אז ככה
נפסיק לברר ואספר לכם
מה בישלתי אופס שרפתי היום
את שמלת השבת לבשתי
תצוגה עשיתי
ולמטבח לשרוף ולהרוס נכנסתי
 
לארוחת צוהרים
שניצלים וינאים
עם ציפס
ולסט ירקות ענקי
 
אוהבים מאוד שניצלים
ואנחנו אוכלים אותם כמו גרעינים
אפילו כשלא רעבים
 
 

  שניצל וינאי

 שניצלים
1 כף שמן
מלח, פלפל
2 ביצים
3 כפות שמנת מוקצפת
60 גר` קמח
150 גר`פרורים מלחמניות לבנות
100 גר` מרגרינה/שמן/

משטחים את השניצלים, ממליחים ומפלפלים אותם.

טורפים את הביצים ומבליעים פנימה את השמנת המוקצפת.

טובלים כל שניצל בקמח, לאחר מכן בביצים ובסוף בפרורים.

מטגנים בשמן

 

ארוחת ערב
 
בשר טלה בדבש
 
טלה ללא עצמות
4 כפות דבש
2 שיני שום כתוש
1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס
 
1. מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס.

2. מטגנים את האוכפים במחבת חמה עד שישחימו.

3. מערבבים את שאר החומרים ומורחים אותם על האוכפים.

4. צולים בתנור כ 12 דקות. מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות. פורסים ומגישים
 
למחר בצוהרים
 
 צלי בקר בפטריות

בשר בקר מס` 5, שטוף ומופשר
1 בצל גדול
2 שיני שום
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, לפי הטעם האישי
מעט שמן
1 קופסה פטריות חתוכות משומרות (לא חובה)


1. בסיר שטוח, מטגנים את הבצל במעט שמן על להבה גדולה, וכשמזהיב, מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב מכל הכיוונים, עד שהבשר "ייסגר" והעסיסיות תישמר בפנים.

2. כשהבשר מטוגן, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, את הפלפלים והעגבנייה, את התבלינים, סוגרים את המכסה ומנמיכים ללהבה קטנה מאד.

3. הבשר יתבשל כך במיצים של עצמו במשך כ-3 שעות לפחות, כשכל 20 דק` יש להפוך אותו מצד לצד. בשעה האחרונה של הבישול, אפשר להוסיף את הפטריות.

4. כשהבשר רך, מכבים את האש ומקררים.

5. למקרר מכניסים בנפרד את גוש הבשר ואת הרוטב ומצננים.

6. כשהבשר הצטנן דיו, ניתן לפרוס אותו בקלות בסכין חדה לפרוסות נאות שוות בגודלן.

7. מגישים לכל מנה, 2 פרוסות בשר, על מצע של אורז לבן, בתוספת רוטב הפטריות

התוספת לערב

 תפוחי אדמה קלופים
מלח
פלפל שחור
כורכום
פפריקה
שמן זית

1. חותכים את הבטטות ואת התפוחי האדמה לקוביות או לפרוסות דקות.

2. מתבלים לפי הטעם, פפריקה אדומה, מלח, פלפל שחור, כורכום ושמן זית.

3. מערבבים היטב בקערה ואז שמים בתבנית ובחום 180 מעלות בתנור בערך כחצי שעה או שעה

סלט חיי

וגם קנינו סלטים מוכנים

הערב יצא טעים!

 

למטבח כמעט שלום

וככה הוא נראה בסופו של יום

בא האיש שלי ליי ריחם

וסידר וניקה

 

לחיים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת