00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

מרציפן

יולי אוגוסט הם החודשים בהם קוטפים שקדים ומכיוון שהאיש שלי חקלאי וסובבים אותו חברים רבים שהם גם כן חקלאים, השקיות מלאות השקדים לא מאחרות להכנס הביתה.
אין כמו שקד טרי וחלבי, מקולף מהקליפה הירוקה והחומה שעדיין כ"כ רכה בשלב הזה, והוא רך וטעים... אי אפשר להפסיק לקלף ולאכול את השקדים האלה.
אז ערמות על ערמות קלפנו, ייבשנו בשמש והכנסו להקפאה, מידי פעם אנחנו שולפים חופן ואוכלים עוד לפני שהוא מפשיר.
ולא רק המקפיא מלא, כל ווזה פנויה וצינצנת עוגיות גדולה מספיק, מלאים בשקדים טעימים.
ואם יש כ"כ הרבה שקדים בבית, צריך להכין מרציפן!! זה מתוק וטעים ואחלה קינוח לכל ארוחה. מה גם שזה תמיד מזכיר לי את בית סבתי שהיתה מכינה את המרציפן בתוך כלים עגולים ומסולסלים, מרציפנים יפייפיים וכ"כ טעימים.
את  המתכון שלה אין לי וכמו שהבנתי מאימי היא היתה מכינה את המרציפן ע"י בישול הסוכר ואח"כ מאחדת אותו עם השקדים הטחונים.
אני בחרתי בדרך מהירה וקלה יותר והתוצאה, לא פחות טובה.
 
 
 
 
 
ולמתכון....
 
מרכיבים:
500 גר` שקדים מולבנים
400-500 גר` אבקת סוכר (בעיקרון זה צריך להיות ביחס של 1:1, אני מכינה עם 400 גר`)
מיץ מחצי לימון
 
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את השקדים והסוכר וטוחנים עד למירקם הרצוי, מוסיפים כף מיץ לימון ממשיכים לטחון וטועמים. עושים כך עד לקבלת הטעם הרצוי - אני אוהבת להרגיש טיפונת חמיצות ששוברת את המתיקות של הסוכר.
 
שופכים את תכולת המעבד על ניילון נצמד, מהדקים את התערובת ועוטפים היטב.
מכניסים למקרר וכאשר המרציפן קר מספיק, מכדררים כדורים קטנים ומסדרים יפה במנג`טים.
אני המסתי 50 גר` שוקולד מריר עם כף שמן וזילפתי מעל עם שקית סנדוויצ`ים פשוטה.
 
גוש מרציפן
 
 
טעים טעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת