00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת תמרים בחושה

בראש השנה ולא מעט גם במהלך השנה אני מאד אוהבת להכין את העוגה הזו. היא כל כך לחה ורכה, מתוקה בדיוק במידה, פשוטה וטעימה שזה תמיד כייף שיש אותה במקרר. עוד יתרון יש לה שהיא פרווה ולא מעט פעמים חסכה לי כאב ראש איזה עוגה להכין לארוחות בשריות עם קהל שומר מסורת.

היא מזכירה עוגת דבש אבל טעמה הרבה פחות דומיננטי מהדבש ואם אני מכינה אותה בתבנית שטוחה ועם ציפוי של גנאש שוקולד, הילדים חושבים שהם אוכלים עוגת שוקולד ולא מפסיקים לבקש תוספת  (וזה אחלה תודו, עוגת תמרים על פני עוגת שוקולד, הרבה יותר בריא!).  אה.... ואיך שכחתי לכתוב כמה פשוט להכין אותה. הכנתי אותה עם מיקסר וכשלא בא לי להפעיל את המיקסר הכנתי אותה גם בקערה בעירבוב ידני בלבד היא יצאה מעולה כך וכך.

את המתכון המקורי הוצאתי מפורום אוכל ב-Ynet והוא שייך לגולשת בשם AS, אני, עשיתי בו קצת שינויים.

מצרכים:

חצי קופסא ממרח תמרים (225 גר`)
3/4 כוס שמן 
3/4 כוס סוכר (150 גר`)
כוס מים רותחים
1 ו- 3/4 כוס קמח  (245 גר`)
שקית אבקת אפיה 
כפית סודה לשתיה
2 ביצים
מעט קינמון (1/2 עד 1 כפית, לפי הטעם)

אופן ההכנה:
מערבבים הכל במיקסר (אפשר גם ידני), להתחיל מהתמרים, הסוכר והשמן ובהדרגה להוסיף את הביצים, החומרים היבשים והמים לסרוגין. לערבב עד לקבלת תערובת הומוגנית.
מעבירים לשתי תבניות אינגליש משומנות ולתנור בחום של 150 מעלות לכ- 45 דקות.  (אפשר גם בתבנית עגולה 26 או בתבנית קוגלהוף)

אפשר לשדרג אותה עם גנאש שוקולד (פרווה או חלבי) או פירורי חלבה מעל. בתמונות המצורפות העוגה בתבנית קוגלהוף עם חלבה מגוררת ומעט סירופ מייפל כדי ש"ידביק" את החלבה לעוגה.

** לשמור בקרור בעיקר בקיץ.

עם חלבה מגוררת וסירופ מייפל.

בתבנית עגולה מס` 26 - לא מזכירה עוגת שוקולד

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

72 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת