44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פרגית בקדאיף

פרגית בקדאיף
פרגית בקדאיף
החומרים:
2 קעררות גדולות
מחבת עבה
נייר אפיה
2 פרגיות קטנות מחולקות כל אחת לשניים עם העור ללא עצמות
    (אפשר לקחת גם שניצל אם רוצים חיים קלים יותר)
31/2 כפות רוטב סויה טוב
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות דק דק
1 כפית שמן שומשום
כ-300 גרם שערות קדאיף טריות
1 חבילה חמאה מומסת להרטבת שערות הקדאיף

לרוטב:
2 פלפלים אדומים או כתומים קצוצים
2 פלפלים צהובים קצוצים או ירוקים
עלים ירוקים לקישוט
1 בצל אדום קצוץ דק
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה ללא גבעולים (מי שאוהב יוסיף
   גם חבילה כוסברה)
8 כפות שמן זית או יותר
6 כפות חומץ הדרים או תפוח עץ
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:

מנקים את הפרגיות היטב.

למרינדה:
מערבלים את הדבש, שמן סויה והשום יחד בקערה.
משרים את הפרגיות במרינדה לשלוש שעות לפחות במקרר מכוסה.
בנתיים מכינים את הרוטב.
מערבבים את כל החומרים לרוטב בקערה נוספת ומשאירים לפחות
3 שעות במקרר. עם ההוצאה מהמקרר לטעום ולשפר טעמים.
מחממים מחבת עבה עדיף לגריל וצורבים עליה את הפרגיות שהוצאנו מהמרינדה מכל הצדדים.
על תבנית שמים ניר אפיה משומן או נייר כסף שיעטוף את הפרגיות.
מפזרים מחצית מכמות שערות הקדאיף על התבנית ומרטיבים אותם בחמאה מומסת.
מניחים מעל את הפרגיות זו לצד רעותה ומניחים את המחצית השניה של שערות הקדאיף על פני הפרגיות ומהדקים היטב. מורחים שוב בחמאה מומסת. חותכים בזהירות במרווחים שבין הפרגיות (למנוע שברים אם אפשר בחיתוך לאחר האפיה).
ומקשטים ברוטב הפלפלים מלמעלה

למהדרין,
אפשר להכין בתבניות אישיות, שכבת קדאיף חצי פרגית ושוב שכבת קדאיף.
 
מכניסים לתנור שחומם מראש  ל-170  מעלות למשך כ-20 דקות בערך
לשים לב שלא יישרף. אפשר לעטוף בנייר כסף ל-15 דקות ולאחר מכן
להסיר כדי לקבל את צריבה עדינה של הקדאיף.

בתאבון

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי     

 

 

   


המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת