44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

קדאיף - מתכון מבית אמא ז"ל

קדאיף - מתכון מבית אמא ז"ל
קדאיף - מתכון מבית אמא ז"ל

משתמשים באטריות דקות ורמיצלי או אטריות דקות מאד אחרות, רצוי מחיטת דורום.או שערות קדאיף שרוכשים בחנויות ביפו עכו ומקומות אחרים.

החומרים ל-12 מנות :
מחבת
מרית
מגבות נייר
מנזטים גדולים עגולים
חישוקים של אטריות ורמיצלי/שערות קדאיף מגולגולת כמו קן ציפורים
1 חבילה חמאה
1/4 כוס סוכר או דבש כפול 3
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
תמצית וניל
200 גרם שקדים שבורים קטן 
200 גרם פיסטוק חלבי

אופן ההכנה:

על מחבת עבה, שמים 2 כפות חמאה ומדליקים את האש. ממיסים מעט את החמאה על להבה נמוכה ולפני שהיא נמסה שמים בתוכה 1/4 כוס סוכר. או דבש תוך כדי בחישה. נוצר מעין קרמל עדין. מכניסים לתוכו 125 גרם חישוקי אטריות. אחרי דקה הופכים לצד שני (זהירות לא לקבל כוויה משפריץ מעט) מזהיבים לדקה נוספת ומוציאים עם מרית.
אם משתמשים בחישוקי ורמיצלי, שמים החישוקים על תבנית זכוכית. אם משתמשים בשברי אטריות ורמיצלי שוטחים אותם בעובי שווה על כל התבנית.
מקציפים 2 מכלי שמנת מתוקה עד הקשחתה. מוסיפים 3 כפות סוכר. להיזהר לא לקבל חמאה.  מוסיפים תוך כדי קיפול, כפית תמצית וניל 
כ - 100 גרם שקדים טחונים דק דק. 
שמים את הקצפת בעזרת כף על כל חישוקי הורמיצלי הפושרים ונותנים לגלוש מעט. מפזרים עוד שקדים שבורים ופיסטוק חלבי שבור.

במקביל, שמים שוב במחבת 2 כפות חמאה 1/4+ כוס סוכר, ממיסים מעט ומטגנים עוד 125 אטריות ורמיצלי. הפעם שבורות.    כ - 3 דקות משני צדדים.
שמים את האטריות החמות על הקצפת ומפזרים מלמעלה מנה נוספת של שקדים שבורים דק, פסטוק חלבי שבור דק.
סה"כ 200 גרם שקדים, 200 גרם פיסטוק חלבי.
מכמות זו יוצאים בערך 12 חישוקים.
מכניסים את תבנית הזכוכית למקרר כאשר היא עטופה בפלסטיק נצמד ל - 24 שעות.
פותחים מנזטים גדולים, מעבירים בזהירות עם מרית כל חישוק למנזט.
מסדרים על צלחת הגשה.
אם שמים על תבנית גדולה, לחתוך כאשר עדין חם למרובעים או מעויינים.
מסדרים על צלחת הגשה.
בתיאבון.
 
 

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי  HIT

 

   


המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת