00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

תבשיל בקר מהיר

 
יש לי חברה נורא מצחיקה שתמיד "זורקת סירים" על הגז. כשהיא רוצה לספר כמה קל היה לבשל היא אומרת "זרקתי שני סירים על הגז וצ`יק צ`ק יש אוכל"
דוקא מאוד מתאים לי עם כל החום הזה לזרוק את הסירים ולברוח......
 
למרות המזגנים פשוט חם. חומו של סוף הקיץ. רק לחשוב על המטבח, כיריים דולקים וחום מהתנור ואני נשברת. אני מאוד אוהבת לבשל אבל בקיץ זה סיוט. אז יש אומנם פתרונות - הרבה סלטים, הרבה פסטה, מוקפץ ( שגם זה דורש עמידה של מספר דקות ליד הגז) ובזה בערך ניגמרו לי הרעיונות. אבל מגיע סוף השבוע ובכל זאת צריך ארוחה קצת יותר חגיגית "ומושקעת".
מושקעת אמרתי? הכוונה שהיא נראית "כאילו" מושקעת כי  אני לא מוכנה לעמוד במטבח יותר ממספר דקות בלבד.
 אז הנה רעיון , זה "לזרוק" את הסיר על הגז ולשכוח ממנו.
 סיר אורז ליד, סלט חסה ( קנויה - רחוצה ונקייה ...)
 

תבשיל בקר מהיר.

הכי מהר שאפשר, ואם יש  סיר לחץ אז עוד פחות זמן.
- לחתוך את הנתח לקוביות גדולות (אני אוהבת בשר מס` 8 שריר הזרוע. אני מחפשת את הגושים הקטנטנים - בשר רך ומאוד מתאים לתבשיל)
- לטגן קלות מכל הכיוונים בכף שמן.
- להוסיף מספר שיני שום שלמות ומעוכות, בצל בינוני חתוך לארבע, עגבנייה קטנה חתוכה לארבע, 2 עלי דפנה, 3 גרגרי פלפל אנגלי (אם אין אז לא נורא), מלח, פלפל שחור, פפריקה, טיפה אגוז מוסקט.
אם בסיר לחץ - להוסיף כוס מים רותחים בלבד, להביא לשיא הלחץ  ולבשל בערך שעה , להוריד מהאש להוציא לחץ, אם נותרו נוזלים - לבשל עוד מספר דקות לא מכוסה. 
אם בסיר רגיל - להוסיף מים חמים עד לגובה 3/4 תבשיל, ולבשל בערך שעתיים, על אש נמוכה. אחרי כשעה לערבב קלות ולבוק נוזלים. בדכ` לא חסר. 
אחרי שעתיים -לצמצם את הרוטב ע"י בישול ללא מכסה מספר דקות.
 
מאוד טעים בכלום מאמץ.
 
אפשר להחליף את הבשר בנתחי עוף ואז כל הבישול מתקצר לשעה בערך ואין צורך בסיר לחץ.
 
 
 
ואם רוצים את פינת הרושם -
 
להוסיף לתבשיל גם מספר בצלצלים קטנטנים, ראש שום שלם שחצינו אותו, 3-4 גזרים חתוכים לעיגולים גדולים,  3-4 תפוחי אדמה קטנטנים או אחד גדול חתוך לקוביות גדולות, חצי ראש סלרי. וכל השאר אותו דבר.
מתקבל תבשיל עשיר וטעים.

וכפי שאני תמיד אומרת - המתכון הוא הצעה בלבד, להתפרע חופשי עם תבלינים שאוהבים - בהרט, חואיג` או בקבוק בירה לבנה- כן !! לטעמי זה יותר טעים מבישול ביין.

ועצה - בכל פעם שאני קונה בצל או תפוחי אדמה אני מחפשת בתחתית הערימה לשם שקעו כל הקטנטנים. אוספת לי אותם וכך יש לי תמיד בצלים ותפוחי אדמה קטנטנים לתבשיל מרשים.

ונקודות:
 
בהתאם לגודל הנתח - כל  100 גר` = 6 נקודות
( עוף - כל 100 גר` = 3 נקודות )
כפית שמן = 1נק
תפוח אדמה = 4 נקודות
שאר הירקות 0 נק`
( אם מוסיפים בירה , בקבוק קטן 330 מ"ל  = 4 נקודות )
 
 
סה"כ לחלק למספר המנות.

 

בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת