00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגה בחושה מנגו ונענע

כל שבוע כשאני עושה את הקניה השבועית בסופר אני לא עומדת בפני ערימת המנגו היפייפיה. מנגו של סוף הקיץ, עסיסי, בלי סיבים, מתוק וכ"כ  טעים, אני מגיעה הביתה, מכניסה את הטעים הזה למקרר ולצערי שוכחת ממנו.
הפעם כשחזרתי וראיתי את מצבור המנגו שיש לי, החלטתי שצריך להכניס אותו לאיזה שהיא עוגה.
אז שלפתי חומרים ואילתרתי.
 
מצרכים:
200 גר` חמאה רכה
200 גר` (כוס) סוכר
3 ביצים
2 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה
280 גר` (2 כוסות) קמח תופח
ועוד 70 גר` (1/2 כוס) קמח תופח
1 מנגו בשל וקשה יחסית - חתוך לקוביות
צרור עלי נענע קצוצים
 
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה להקציף חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית ותפוחה מעט.
2. להוסיף את הביצים אחת אחת ואת סוכר הוניל.
3. להוסיף שמנת חמוצה
4. להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף 2 כוסות קמח.
5. את חצי כוס הקמח הנוספת לערבב עם קוביות המנגו בכדי שלא ישקעו באפיה, להוסיף לשאר הבצק, ולערבב מעט!
6. להוסיף את צרור עלי הנענע הקצוצים ולערבב מעט.
 
להעביר את התערובת לתבנית 26 משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-40 דקות.
 
סירופ:
כוס מיץ מנגו או מיץ תפוזים
3 כפות סוכר
 
להרתיח ולבשל 7-8 דק`.
לשפוך לאט לאט על העוגה כ-10 דק` אחרי שיצאה מהתנור.
לתת לסירופ להספג ולהפוך לצלחת הגשה.
אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי, לפדר באבקת סוכר (לי לא היתה סבלנות והסוכר נספג....)
 
יצאה עוגה גבוהה, לחה ומאד מעניינת בטעם.
הנענע כמעט ולא מורגשת, אבל נותנת ארומה משגעת ורמז עדין לנוכחותה בעוגה.
 
 
 
 
עוגת מנגו ונענע בחושה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת