00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

הסביח של עובד

31/08/2008
מזנון עובד, סירקין 7, גבעתיים.

 

ההצגה הטובה ביותר ביקום.

 

אם עד לפני מספר שנים רק מעטים ידעו מהו סביח, אז כיום כבר מדובר במועמד לתואר המאכל הלאומי. את הקרדיט על כך אפשר לזקוף לדוכן סביח בגבעתיים בשם "מזנון עובד". השלט כאן מעיד שמדובר ב"מנה הטובה ביותר ביקום" – ורבים ודאי יסכימו על כך, לפחות לפי הפופולאריות חסרת התקדים של המקום. לכמה מזנונים בארץ יש קבוצת חברים בפייסבוק, עמוד בויקיפדיה – ואתר אינטרנט שפתחו מעריצים?

 

מעט אנשים זוכים להפוך לאגדה עוד בחייהם – ועובד הוא אחד מהם. הכנת המנה מלווה במופע קאלט הזוי ומשעשע שלו, כזה שמשנה את חייו של הסועד "מקצה לקצה". מאז אליעזר בן יהודה לא היה מי, שתרומתו לשפה העברית היתה משמעותית כל-כך. להלן חלק מהרפרטואר המילולי החתום על שמו : לחצל, לטחן, לחמס, לסלט, לפטרל, לבצבץ, לבצל, לכתר, לרצרץ – וכמובן שאלת מליון הדולר "כמה בדרבי?"

 

אך בלי קשר לשואו הבלתי-נשכח, עם המוצר עצמו אי-אפשר להתווכח. מדובר במנת סביח טעימה בצורה יוצאת דופן. החצילים בשרניים, חמימים ומטוגנים בצורה מושלמת, הפיתות מדהימות באיכותן, ביצת החמינדוס בעלת טעם נפלא, הסלטים טריים, מלווים את החצילים ולא מנסים לגנוב מהם את ההצגה. כל ביס מלווה בגניחות קולניות ותחושת עונג שמימית.

 

המקום מהווה אתר עלייה לרגל למכורים מכל רחבי הארץ - והקהל מורכב מכולם כולל כולם. בשעות השיא התור כאן מגיע עד המדרכה – וחייבים להתאזר בסבלנות. למרות שהאווירה במקום היא אווירת כדורגל גברית טיפוסית, ניתן לראות כאן גם לא מעט צפונבוניות מהסביבה "יורדות" על סביח בפיתה בלי לדפוק חשבון לכלום.

 

כבר יותר מעשרים שנה שההצגה בכיכובו של עובד עולה מדי יום – והוא עדיין לא התעייף. יש לו זיכרון פנומנאלי - ומדהים איך אחרי כל-כך הרבה שנים, הוא מזהה במדויק מי ותיק בגזרה ומי חדש. על הקיר תלויות כאן תמונות של שיאני האכילה במקום, אלה שספר השיאים של גינס קטן עליהם. לא יאמן כמה מנות סביח רצופות אכלו פה אנשים – או כמה כפיות עמבה הכניסו לתוך הפיתה.

 

כמו שכל חומוס בארץ תמיד מושווה לאבו-חסן, כך גם כל מנת סביח תמיד תשווה לעובד. אכלתי סביח במקומות רבים בארץ, אך מעולם ההנאה לא היתה מושלמת כמו כאן. המנה אמנם קצת יקרה (16 ₪), אבל במחיר הזה מקבלים גם הצגה שלא תשכח במהרה. זהו הגורמה של אוכל הרחוב הישראלי – והמנה הטובה ביותר שאפשר לאכול בארץ בפיתה.

 

ציון: 5 כוכבים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת