00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

לחם בירה


 

 

לפני כמה ימים  נכנסתי לפורום הבישול שלי וקלטתי הודעה מסוקי.

היא נתנה שם מתכון מדהים בקלותו ללחם בירה.

זה הזכיר לי נשכחות, כי אבא שלי היה נוהג להכין את זה כשהיינו קטנות.

אז  נרים כוס בירה לחיי הבירה ...

מדובר בלחם שהוא לא ממש לחם רגיל שאנו מכירים, זאת מעין עוגה בחושה ודחוסה שכזאת, אממה הטעם וקלות ההכנה שווים את ההשקעה.

מה שכן, מומלץ להוסיף תוספות למתכון הבסיסי, כי יש ללחם הזה טעם די סתמי, ככה שכל תוספת תופסת במקרה דנן.

יש את המתכון הרגיל שאומר: אותה כמות קמח תופח (או רגיל+ אבקת אפייה) + אותה כמות בירה ומעט מלח. מפה רק משדרגים ונהנים, למרות שגם להצמד למתכון הפשוט זה לא רע...

אפשר להשתמש עם כל סוג של בירה ואל תחששו לנסות.

מה שכן: דיר באלאק  לערבב ולבחוש את העיסה יותר מדי. זה ממש בסדר שלא הכל עוד התערבב ונותרו להם גושים פה ושם, זה בדיוק הזמן להפסיק לערבב. פה טמון  כל הסוד.

אם אתם במוזה של לערבב ולשחק עם הידיים- לכו תחפפו את הראש,  או תשחקו עם הילדים בבוץ (אני מתה על זה) ואת המתכון הזה השאירו לאח"כ.

פה לא מערבבים הרבה, נקודה.

עכשיו: יש כאלו שמכינים עם שמרים, אני ממש לא, כי המתכון נותן אותה תוצאה ובמינימום השקעה, אז למה להתחרקש יותר מדי, אה?

בלי שמרים ודי !

טוב, נו... נתתי גם את הוורסיה עם השמרים, כי  אני לא יכולה לומר "לא"....

במקביל נתתי גם מתכון ללחם בירה עם שמיר וגבינת צ`דר, שאבא שלי מאוד אהב להכין לנו והוא בהחלט אחד הטעימים שאכלתי מסוג הלחמים האלו.

אז נכון שהמתכון הוא עם צ`דר, אבל כל גבינה וכל עשב תיבול ישחק תפקיד מרכזי בלחם.

כבר אמרתי שכל שיחוק בתוספות היא בגדר נס מבורך, נכון?

אה... מה שמייפה מאוד את הלחם במתכון הזה של אבא שלי, הוא זיגוג הביצה הטרופה מעל, דבר שבד"כ לא עושים במתכוני לחם בירה, אבל אני ממש ממליצה כן לעשות, כי זה פשוט יוצא טוב.

 

אז נתחיל במתכון הבסיסי ונמשיך למתכון שלי ונקנח בגיוונים ותוספות, סבבה?

אז   מ-ת-ח-י-ל-י-ם ....

ווקשה:

 

 

לחם בירה – מתכון בסיסי :

חומרים לכיכר אחת :

½3 כוסות (500 גרם) קמח תופח

1 פחית גדולה (500 מ"ל) בירה

½ כף מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים קמח תופח, בירה ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גושית. מוסיפים תוספות לפי ההצעות בהמשך ומערבבים קצרות, עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת.

אופים 45-50 דקות, עד שהלחם שחום, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות.

 

 

 

 

 

לחם בירה עם שמיר וגבינת צ`דר:

החומרים:

לכיכר לחם אחת

3 כוסות קמח

 1 כף סוכר

 1 כפית מלח

1 כף גדושה אבקת אפייה

2 כפות גדושות שמיר טרי  קצוץ (או 2 כפיות שמיר יבש)

1 כוס גבינת צ`דר מגוררת (ניתן להשתמש בכל גבינה צהובה אחרת)

350 מ"ל בירה

לזיגוג: 1 ביצה טרופה + 2 כפיות מים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני:  180 מעלות.

מכניסים לקערה : קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה, שמיר, גבינה צהובה ומערבבים .

יוצקים את הבירה לתוך הקערה טיפין- טיפין תוך המשך ערבוב מינימאלי, עד שכל התערובת אחידה , קצת נוזלית אבל כבדה. שימו לב לא לערבב יותר מדי, רק עד שהכל מתערבב ודי.

משמנים ומקמחים  תבנית אפייה  מתאימה ללחם (תבנית מלבנית מאורכת עם דפנות גבוהות) ויוצקים את התערובת לתוכה.

מזגגים בביצה טרופה ומכניסים לתנור  למשך כ- 45 דקות, עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא יבש.

משאירים את הלחם בתבנית ומצננים אותו על רשת למשך כ- 10 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ורק כשממש פושר ניתן לפרוס, כי אם לא הלחם יתפורר.

ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

 

גיוונים ושדרוגים שמוסיפים לתערובת הבסיסית המוכנה:

 

שום ועשבי תיבול: 

1 כפית רוזמרין יבש

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית טימין יבש

2 שיני שום כתושות (או 1 כפית שום גבישי יבש)

ניתן להשתמש בעשבי תיבול טריים ואז הכמות היא 1 כף מכל עשב תיבול.

 

שמיר  וגבינת פטה:

2 כפות שמיר טרי קצוץ (או 2 כפיות שמיר יבש)

1/4 כוס גבינת פטה מפוררת

 

חזה אווז מעושן:

200 גרם קוביות חזה אווז מעושן מטוגן  וקר.

 

 

רוזמרין וגבינת פטה:

2 כפות רוזמרין טרי

3/4 כוס גבינת פטה מפוררת

 

 

זיתים וקשקבל:

½ כוס זיתים מגולענים קצוצים גס

½ כוס גבינת קשקבל מגוררת.

 

אגוזים:

3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים.

 

שומשום וגרעינים:

¼ כוס שומשום

 ¼ כוס גרעיני דלעת

 ¼  כוס גרעיני חמנייה

שומשום לקישוט

 

בצל מטוגן ואגוזי מלך או פקאן:

2 בצלים מטוגנים ומסוננים

1/4 כוס אגוזים קצוצים

 

 

עגבניות מיובשות ורוזמרין:

½ כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס

1 ענף רוזמרין קצוץ

 

בזיליקום וגבינת עיזים:

100 גרם גבינת פרומעז מפוררת

2 כפות בזיליקום קצוץ.

 

 

לטעם איטלקי:

1 כף בזיליקום טרי (או 1 כפית יבש)

1 כף אורגנו טרי (או 1 כפית יבש)

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס גבינת פרמז`ן מגוררת

 

 

חצילים, צנוברים ופרמז`ן:

1 חציל קלוי על האש וקלוף

 100 גרם צנוברים

1/2 כוס גבינת פרמז`ן מגוררת.

 

 

 

בצל וקצח:

2 בצלים מטוגנים (קרים)

קצח לקישוט

מומלץ  להחליף את כמות  המלח בכף אבקת מרק בצל.

 

 

 ברמת העיקרון ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים כשהכמות היא בין  3/4 -  1/2 כוס.

אפשר להוסיף אגוזים מסוגים שונים, גרעינים מסוגים שונים, תבלינים, פירות יבשים שונים,  פטריות קצוצות, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן, בצל טרי קצוץ,  פטרוזיליה, או כל עשב תיבול אחר, גבינה צהובה או בולגרית , צנוברים, קישואים מטגנים, חצילים מטוגנים, פלפלים קלויים, חזה אווז מעושן מטוגן וכו` וכו` וכו` ....

 

ניתן להמיר את הקמח הלבן :

במקום קמח לבן : 11/2 כוסות קמח לבן ו-11/2 קמח מלא,  או 21/2 כוסות קמח לבן + 1/2 כוס שיבולת שועל.

 

להמרת קמח תופח לקמח רגיל: (זול יותר) : מחליפים את הקמח התופח בקמח רגיל מעורבב עם ½2 כפיות אבקת אפייה.

 

ללחם בירה עם שמרים: מערבבים לתוך הקמח התופח כפית שמרים יבשים. מניחים לתערובת לתפוח בתבנית במשך שעה לפני האפייה.

אופים למשך כשעה בחום בינוני (180 מעלות), עד שהלחם  שחום מאוד ובעל קרום נוקשה, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

 

 

 

 

בקיצור: כיד הדמיון הטובה עליכם !

א-ב-ל: כמה שפחות לערבב. אם תרביצו ערבוב מתמשך  ייצא לכם לחם - אבן (מנסיון, אני יכולתי לפתוח מחצבה בקצב השטויות שעשיתי עם המתכון המדהים והפשוט הזה, עד שהבלונד פינה מקום למעט בינה).



זהו!

עכשיו אני הולכת לי לטיפול היומי (היום רק זריקות  וזה ממש סבבה. את העירויים אני הכי שונאת ובמיוחד כשעיסא, (האח הראשי של מח` אישפוז יום) לא נמצא וצריכים להפוך אותי לתשובה הנשית לזוהר ארגוב, מרוב ניסיונות כושלים ... רק עיסא אלוף בלמצוא וורידים), אז לבינתיים   אני שולחת לכולכם ים חיבוקים ושוב: אל תכעסו שטרם נכנסתי לכולכם. יש לי כולה חצי שעה- שעה ( וגם זה לפרקים)  ביום להיות פה (וגם זה לצערי לא כל יום).

מה לעשות... אוטוטו הכל יראה אחרת.

בכל מקרה כל העדכונים שמורים אצלי במייל ויגיע גם זמנם, מבטיחה.

יאללה.... עפתי כי הבעלול כבר צופר לי למעלה בחנייה , אחות רעיה לא תחכה לתחת שלי, לדעתו.... (איזה שטויות, אחות רעיה מתה על התחת שלי עכשיו, כשהוא מדושן עונג...

קודם היא היתה צועקת שעלי לאכול. עכשיו היא צועקת שאפסיק..... איזה עולם!)...

יאלללללללההההה  אני עולה...איזה קרצייה האיש הזה, איףףףף !

 

יא אלוהים.... איפה  לעזאזל  הטלפון הנייד שלי ?????

כבר שלושה ימים שאנ`לא מוצאת אותו.

מישהו ראה אותו אולי ????

אוףףף.....   אם אתם מוצאים את הנייד שלי , תודיעו לי ...

המממ... בעצם איך תודיעו לי....

איזה האבלה על הסובוח.....

 

טוב, התאדתי !

לא צריך את הפאקינג פון הזה. שלושה ימים בלעדיו היה לי שקט, שימשיך כך....

רק סליחה ומחילה מכל מי שהבטחתי לחזור אליו וטרם הספיקותי....

בעצם, אתם רגילים.... ממתי אני בכלל זוכרת למי הבטחתי מה...

יופי. תמשיכו להתרגל, כזאת אני ודי !!!!

 

וואי... נכון אני מדברת הרבה?

כבר לעצמי עשיתי כאב ראש....

 

רגע.... מה אתה צופר ???  אני כבר עולה אמרתי (כל הגברים אותו הדבר... מי המציא אתכם, אה?)

 

זהו,  ה-ל-כ-ת-י  וניפגש כשניפגש...

אני מאחלת לכולכם המשך יום מושלם.

עשו אהבה ונצלו כל אלפית השנייה, כאילו שבאמת אין מחר...

יאללה ביי  ותרקדו כל הדרך למטבח ...!!!

 

 

ארי

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת