99
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

פרחים פריכים במילוי קרם וניל וקרמל

 יש יצירות שאני מגיעה ליישום ולביצוע שלהן לאחר שהדמיון שלי מיצה את כל הפנטזיות של בלוטות הטעם. לרוב, היצירות הללו מבחינתי מוגדרות: פשע!!! זה פשוט פשע לעצמי ולכל מי שמחשב, אפילו ברמה המינורית, צריכה קלורית. זה לא שמדובר באיזו עוגייה עתירת קלוריות באופן חריג במיוחד, אלא שמדובר בטעם, נימוחות, ריח, צורה... הכל כל כך מושלם שעוגיה אחת ועוד אחת ועוד אחת ועוד אחת - לא גורמות למנגנון האחראי להגיד: Stop! הספיק לי!
הזכרנו כבר את עניין השילובים המנצחים, כמו תפוח וקינמון, תמרים ושקדים, שום ולימון, דבש וחרדל ועוד. שילוב אחד, ברור ומובן מאליו לא הזכרנו. הצמד שיכול להפוך יום חולין ליום של חג ועוגייה של סתם ליצרת גורמה, הצמד: וניל וקרמל.
אל תוך/מתוך ובתוך... פרחו להם:
פרחים פריכים במילוי קרם וניל וקרמל
פרחים של ממש... פריכים במילוי וניל וקרמל
 
 כמות ל-44 עוגיות

מצרכים


ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני (c°175)

לבצק הפריך:
 
  1. ½3 כוסות קמח (500 גרם)
  2. 2 כפות קורנפלור
  3. 3 כפות סוכר
  4. 200 גרם  חמאה קרה  חתוכה לקוביות
  5. 2 חלמונים
  6. 2 כפות שמנת חמוצה 15%
  7. 2 שקיות סוכר וניל
  8. קורט מלח
    למלית הוניל פטיסייר:
  9. ½ כוס (125 מ`"ל!) חלב וניל
  10. ¼ תרמיל וניל (חצוי לאורך)
  11. 2 כפות סוכר דק
  12. 2 חלמונים
  13. 1 כפות קמח
  14. 2 כפות קורנפלור או פודינג לבישול

    לקרמל להברשת העוגיות לפני המילוי וההצמדה:
  15. ½ כוס סוכר
  16. אבקת סוכר לזרייה

1-6 מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים קצרים עד קבלת בצק פירורי. מוציאים   מיד מקערת המעבד, מהדקים לבצק עדין ורך. עוטפים בניילון נצמד. משהים במקרר שעתיים לפחות

כשהבצק עודנו קר, לקמח ולרדד לעלה דק על גליון  נייר אפייה ולקרוץ פרחים עם קורצן מתאים. במחצית הכמות של הפרחים, לקרוץ פרח קטן במרכזם עם קורצן פרח קטן.

להכניס למקרר ל-10 עד 20 דקות

להוציא מהמקרר ולאפות מיד 15 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות. להוציא ולצנן על רשת 


 

9-10  מביאים לרתיחה את החלב ומקל הוניל. בוחשים, מסירים מן האש ומצננים מעט.


 11-12 בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים עם הסוכר עד קבלת תערובת סמיכה ובהירה


13-14 מערבבים את הקמח והקורנפלור/פודינג ומוסיפים תוך בחישה לקצף החלמונים.

 

מוציאים את מקל הוניל מהחלב ותוך כדי בחישת עיסת החלמונים והקמח מוסיפים בהדרגה את החלב החמים.
את הקרם שנתקבל מעבירים שוב לסיר הבישול (שבישלנו בו את החלב) ומחממים בעדינות רבה תוך כדי ערבוב בכף  בלתי פוסק עד שהתערובת מבעבעת ומגלה סימני רתיחה.
מסירים מן האש ומכסים בניילון נצמד (רצוי להעביר במסננת להמסת גושים ולמסת קרם חלקה ואחידה) עד קירור מוחלט. לפני השימוש מאחדים את הקרם לתערובת חלקה בטריפה ידנית קלילה.


 

 15 להמיס מעל להבה בינונית מונמכת את הסוכר תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר הופך לקרמל בהיר ומרחיקים מיד מן האש (כאן צריך לעבוד מהר ובזהירות שכן הצבע מבהיר לכהה משתנה במהירות וקרמל כהה/שרוף הוא מריר וחרוך)

 המריחה: חובה בשלב המריחה לחבוש כפפת מטבח חסינת חום על היד שמחזיקה את העוגיה שמורחים! (השלפוחית על האצבע שלי תעיד על כך): טובלים בקרמל הרותח מברשת צרה בעלת שערות איכותיות, עמידות בחום גבוה, ומברישים קלות את עוגיות הבסיס - השלמות, ללא החור. יש להבריש את תחתית הפרח, הצד השטוח שהיה תחתון בזמן האפייה.
הרכבת העוגיות:
מורחים כחצי כפית מקרם הוניל במרכז פרח הבסיס (על הקרמל!), מניחים מעל עוגיית פרח שבמרכזה חור (אותה לא מרחנו בקרמל) ולוחצים בעדינות להצמדה. אם הקרם חרג לצדדים, מנגבים עודפים
זורים מעל אבקת סוכר

לסדר את העוגיות המוכנות בעטרות נייר ולאחסן במקרר בכלי אטום היטב
לאחר כשעתיים במקרר, הקרמל מתרכך מהפודינג, הפודינג מתקשה תוך ספיגת טעם הקרמל והעוגייה... שסופחת את שילוב הטעמים והלחות - מוכנה להגשה ולאכילה

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת