00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

וופל בלגי

 
 
 
 
ראיתי בתמונה, ומייד רציתי להכין גם.
 
הכנתי. הצלחתי. ומאז מכונת הוופלים עובדת שעות נוספות, והיא על תקן של -מחבת וופל זמין.  הרי המתכון:
 
250 גר` חמאה או מרגרינה
175 גר` סוכר
2 שקיות סוכר וניל
6 ביצים
קורט מלח
תמצית רום או גרדת לימון בהתאם להעדפה
500 גר` קמח לבן
9 גר` אבקת אפיה
כ 1/2 ליטר חלב.
 
הוראות הכנה:
להקציף את החמאה/מרגרינה לקצף אוורירי.
בהדרגה להוסיף את הסוכר, וסוכר הווניל לתערובת ולהמשיך להקציף עד לקבלת מרקם חלק.
להוסיף את הביצים אחד אחד בכל פעם יחד עם קורט מלח, והרום או גרידת הלימון.
להוסיף את הקמח (רצוי וכדאי לנפות קודם) לסירוגין יחד עם החלב.
 
לאפות בטוסטר מיוחד לאפיית וופל בלגי, לפי ההוראות של היצרן.
במידה ואבדה חוברת ההוראות - כל וופל נאפה כ- 3-4 דקות לערך. לאחר פתיחת הידית לאחר אפיה, יש להשהות את הוופל עוד מספר שניות ואח"כ להוציא.
 
* המתכון מתוך החוברת שמצורפת למכשיר אפיית הוופל-בלגי
 
 
 
אופן הגשה:
 
להניח את הוופל-הבלגי בצלחת, ליצוק מעל סירופ מייפל, ולהוסיף: גלידה, סלט פירות או כל מה שאוהבים: . ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות/שבבי קוקוס ו/או שבבי בטנים מסוכרים.
 
אנחנו הכנו אינסטנט תאנים מקורמלות במחבת:
 
8 תאנים חצויות,
8 כפות סוכר,
20-25 גר` חמאה.
 
להמיס הכל יחדיו במחבת. כשהסוכר נמס, ממשיכים לבשל כחמש דקות נוספות על אש קטנה ושומרים שלא יישרף. יש לנענע מדי פעם את המחבת ולא לערבב בכף על מנת לשמור על הצורה של התאנים.
 
עד שאלמד להכניס את כל התמונות ברצף, אפשר להכנס לקישורים.
 
 במידה ומכינים כמות גדולה של וופלים, אפשר להקפיא בתוך קופסת פלסטיק אטומה היטב - ולחמם ישירות מן ההקפאה, במיקרו. מתקבל וופל טרי טרי.
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת