00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

אדורה

אדורה, בן יהודה 226, תל אביב.

 

הבעלבית השתגע

 

הרבה עניין עוררה אדורה בשנה האחרונה בסצינה הקולינארית המקומית. לא היה מי שביקר במסעדה ולא נשבה בקסמיה, כשגם מבקרי האוכל הפליגו בשבחיה. ללא השכלה פורמלית כלשהי הצליח השף אבי ביטון למצב עצמו ככוכב עולה בשמי הגסטרונומיה הישראלית. בחירתו לקחת את המטבח הצרפתי הקלאסי ולתת בו נגיעות אישיות ים-תיכוניות, יצרה מסעדת שף מקורית ומסקרנת.

 

הזמנו מקום במסעדה לארוחת ערב – ובשל מצוקת החנייה בסביבה, החנינו את רכבנו במרחק של כעשר דקות הליכה ממנה. הופתענו לגלות כי רחוב בן יהודה שוקק בתיירים בימים אלה, כשמכל עבר נשמעת השפה הצרפתית. אלמלא היה זה רחוב מכוער כל-כך, עוד היינו עלולים לחשוב שמדובר באיזה בולבארד פריסאי הומה.

 

הגענו למקום, נכנסנו פנימה והתרשמנו מהאווירה המיוחדת, החשוכה והאינטימית השוררת בו. חלל המסעדה קטן וצנוע - ובשעות הערב מדובר באחד המקומות הרומנטיים והקסומים ביותר שיש. התבוננו בתפריט והתרשמנו מהמחירים הצנועים, כשרוב המנות העיקריות מתומחרות באזור ה- 70 ₪. לאור עליית המחירים המשמעותית ברוב המסעדות בארץ, מגיע לאדורה צל"ש על כך שהיא שומרת על רמת מחירים שפויה.

 

למנה ראשונה הזמנו בקלאווה כבד אווז (46 ₪). זוהי מנת הדגל של המסעדה, מעין "פטנט" הרשום על שמו של ביטון. למרבה הצער היא נעדרת כיום מהתפריט הראשי – ומוגשת מדי פעם כמנת היום. מסתבר, שבשל העובדה שכבד אווז הפך במחוזותינו למצרך יקר מציאות, אין למסעדה אפשרות להגישה באופן קבוע. זוהי אחת ממנות הפתיחה הטובות והמקוריות ביותר שאכלתי בארץ זה זמן רב. מדובר בכבד אווז חמים בעל טעם יוצא דופן, אשר נעטף בבצק פילו, כשפיסטוקים, קוקוס ודבש הופכים את חגיגת הטעמים למושלמת. שילוב מבריק בין מזרח למערב, היישר לפנתיאון האוכל הישראלי.

 

 

כמה חבל שהמנה הזאת לא מוגשת כאן באופן קבוע. נכון שכולנו מזדהים עם סבלם של האווזים בשל דרך פיטומם האכזרית, אך מצד שני זאת גם אכזריות להגיע למסעדה – ולגלות שהמנה המופלאה הזאת נעדרת.

 

בנוסף הזמנו לחם שאור (14 ₪), שהגיע פרוס וחם באריזת נייר סגורה. הוא הוגש עם שום קונפי, אריסה של עגבניות מיובשות, חמאה ומלח. השום קונפי והלחם היו כל-כך טעימים, שרק במזל לא חיסלנו מיד את כל הכיכר.

 

 

 

נפעמים מפתיחת הארוחה, התמלאנו ציפייה לקראת ההמשך. למנה עיקרית הזמנו פילה בקר ברוטב פטריות כמהין וקראנץ` קאשיו (79 ₪). מדליוני הפילה היו באיכות נהדרת, רכים וטעימים. הרוטב המתקתק ושברי הקשיו נתנו למנה טוויסט מיוחד ולא צפוי. מנה מוצלחת שבהחלט מומלץ להזמינה.

 

 

עיקרית נוספת היתה פילה לבן בפיסטוקים, כרישה ובייקון (78 ₪). פילה לבן מטבעו הוא בשר די משעמם – והוא בדרך כלל קם ונופל על הרוטב המלווה אותו. גם במקרה זה הוגשה המנה עם רוטב מתקתק, הפעם על בסיס תמרים, כשהפיסטוקים והבייקון השתלבו יחד בצורה מוצלחת. יחד עם זאת, למרות הרוטב המיוחד, מדובר במנה פחות מוצלחת מקודמתה.

 

 

לקינוח הזמנו בוריק (34 ₪). מדובר במאכל צפון אפריקאי פופולארי, המורכב מבצק עלים דק המטוגן בשמן עמוק. כאן ממלאים את הבוריק בקרם שוקולד וולרונה חם - ומוסיפים לו בננות מקורמלות וקוקוס. מעניין מה הסבתא הטוניסאית הטיפוסית היתה חושבת על המנה הזאת.

 

 

היתה זו ארוחה נהדרת, מקורית ולעיתים אף מרגשת. בפרשת הדרכים שבין מזרח ומערב זוכה כל מנה באדורה לפרשנות אישית של ביטון, בה מורגשת מאוד טביעת אצבעו הייחודית. התמורה למחיר כאן היא חסרת תקדים במחוזותינו למסעדת שף ברמה כזאת - והביקור במקום הוא חוויה גדולה, מסקרנת ומומלצת.

 

ציון: 4.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 06/02/2010

 

בארוחת ערב שאכלנו לאחרונה במסעדה שמחנו לגלות, שאדורה שומרת עדיין על מחירים סבירים ועל יציבות מעוררת הערצה. להלן המנות שהוזמנו:

פלאפל חצילים שרופים בפרמזן (37 ש"ח).

 

 

 

 

בקלאווה כבד אווז (46 ש"ח):

 

מרק בצל קלאסי (42 ש"ח):

 

לחם שאור ומטבלים (14 ש"ח):

 

 

פילה בקר (79 ש"ח) ברוטב פטריות כמהין וקראנצ` קשיו. מדובר באחת ממנות הפילה הזולות בעיר - וגם אחת הטובות שבהן.

 

זאכר הל אספרסו (33 ש"ח). קינוח קצת מתוק מדי לטעמי, אך בעל מרקם ענוג וטעם נפלא של קפה.

 

 

שטרוייזל פקאן בננות (36 ש"ח):

 

 

עדכון מתאריך 12/03/2011:

 

חלפה שנה מאז ביקורי הקודם במסעדה והשבוע חזרתי אליה. כמה כיף לגלות ששום דבר לא השתנה בה. התפריט זהה, המחירים זהים – והכי חשוב: הרמה זהה. יש כאן כמה מנות שאני לא מסוגל לוותר עליהן כאן (בעיקר הבקלאווה כבד אווז והפילה בקר), כך שבמקום לנסות מנות חדשות אני חוזר ומזמין את אותן מנות מוכרות אהובות. מדובר בביסטרו מהמוצלחים ביותר בעיר, עם יחס Value For Money משתלם ממש. הוא ממשיך לשמור אצלי על ציון 4.5 כוכבים.

 

להלן המנות שהוזמנו:


בקלאווה כבד אווז:

 

פלאפל חצילים שרופים בפרמזן:

 

ניוקי בקרמל פורצ`יני:


פילה בקר ברוטב פטריות כמהין וקראנצ` קאשיו:

 

לחם שאור אפוי:

 

זאכר הל אספרסו:

 

עוגת שוקולד:

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת