00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

סלט פסטה

 
 
 
זה התחיל מעצלנות. נכון שאני אוהבת לבשל ואפילו נהנית אבל גם לי יש ימים כאלה.
 
בצהרים כל אחד היה עסוק בעניניו ופתר לעצמו את בעית ארוחת הצהריים ( איזה מזל שיש חברות...) .
 
אבל זה המתין לי. הגיעה זמן ארוחת הערב. הבטתי לכיוון המטבח, הוא הביט לעברי וממש לא התחברנו.
 
אומנם המזגן דולק אבל המחשבה להיכנס למטבח עוררה בי התנגדות פנימית.
 
ואז באה השאלה הקבועה:
"אמא מה אוכלים?"
" טוסט, חביתה מה שבא לכם"
"די נו אמא, מה אוכלים"
"בואו נזמין פיצה"
"מאיפה בא לך פתאום פיצה"
"טוב אז מקדונאלד"
"אמא, תהיי רצינית" .
 
עם כאלה נזיפות היתה לי ברירה?
 
ניגשתי למטבח, משרכת רגליים בקול להפגין את מורת רוחי.
דממה , התעלמות מוחלטת.
הבנתי שאין לי מוצא ופתחתי את המקרר.
העוף שהוצאתי ערב לפני עדיין מפשיר לו על המדף ( שכחתי ממנו לגמרי ) בפינת מדף הגבינות ראיתי קופסה גדולה עם גבינה בולגרית, לידה עמדו קופסה עם פסטו מעשה ידי להתפאר וקופסת זיתים שחורים, במדף מתחת מצאתי חצי חציל , ואז הבריק הרעיון הגאוני - פסטה !! האוכל האולטימטיבי. ולא סתם-  סלט פסטה חם.
 
מיד שמתי סיר מים על הגז הוצאתי מהמקרר ירקות שנראו לי מעט מצוקמקים - גזר, קישוא, גמבה
בצל לקחתי מהסלסלה.
חתכתי הכל במהירות לחתיכות גדולות.
שמתי כף שמן ( הכמות המקודשת שלי) במחבת גדולה והקפצתי בתוכה בצל, הוספתי חצילים ואת שאר הירקות.
 
המים רתחו הוספתי מלח וחבילת פסטה פרפרים, שמונה דקות בישול.
בנתים עוד מספר דקות לערבב ולהקפיץ את הירקות, בזקתי מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס
הגבינה הבולגרית נחתכה לקוביות קטנות
 
וזהו
לערבב הכל
 
15 דק`
 
ומעדן !!!
 
 
                    

 
                          
 
 
 
 
ומתכון מסודר
 
חבילת פסטה כלשהי לבשל במי מלח ולסנן במקביל -
1 קישוא
1 גזר
1 חציל בינוני
1 בצל גדול
1 גמבה
( כמובן שאפשר עוד הרבה ירקות אחרים - כרובית, פטריות, מלפפון תירס ועוד )
כף שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס ( אפשר רגיל אבל אני אוהבת גרוס הוא יותר מודגש)
200 גר` גבינה בולגרית
2-3 כפות פסטו
זיתים שחורים.
 
לחתוך את הירקות, קלופים, לרצועות גדולות ועבות.
להתחיל להקפיץ את הבצל, אחרי 2-3 דקות את החציל ואחרי עוד 2-3 דקות את שאר הירקות.
לטגן יחד בערך כעשר דקות 0הירקות לא צריכים להיות ממש מבושלים , להגיע למרקם של חצי בישול ולהשאיר אותם קצת קריספי)
לבזוק מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס ולערבב קלות.
בסיר שבו בושלה הפסטה לערבב את הפסטה המסוננת עם הפסטו .
להגיש לכל אחד מנה בצלחת, להניח מעל הפסטה 1-2 כפות הגשה גדושות בירקות המוקפצים , לפזר מעל חופן גבינה בולגרית ומספר זיתים
 
ולהתענג.
 
בתיאבון.
 
כמובן שהמתכון ניתן לשינויים במיטב הדמיון - להוסיף רוטב סויה בעת ההקפצה, לפזר על המנה גבינת פרמזן מגוררת, לותר על הגבינה ולהוסיף רצועות עוף ועוד.
 
נקודות
 
1 כוס פסטה = 3 נקודות
כוס בצל = 1 נקודה
ירקות אחרים = 0 נק`
כף שמן = 21/2 נק`
200 גרם גבינה בולגרית 5% = 5 נק`
5 זיתים = 1/2 נק`
 
סך הנקודות תלוי בכמות המנות. אצלי זה מתחלק לחמש.
כלומר כל מנה = כחמש נקודות.  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת