00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגיות סוודר - עוגיות מכונה

למה עוגיות סוודר תסתכלו על המרקם
כשהכנתי את העוגיות האלה לראשונה, ביתי רצתה לבקש עוגיה ולא ממש ידעה איך לקרוא לה, אז היא ביקשה עוגית סוודר  וכששאלתי אותה למה היא מתכוונת, היא הצביע לי על קופסאת עוגיות המכונה.
מאז הן נקראות עוגיות סוודר. תודו שזה הולם אותן .
 
את העוגיות האלה אני מכירה עוד מילדותי מבית סבתא. את המתכון היה לי מהדודה אבל איך שהוא, כשהכנתי אותן הן לא יצאו פריכות ושבריריות כמו שצריך.
ליקטתי מתכונים מאיפה שרק יכולתי, מהמנקה במשרד, מאמא של חברה, מהאינטרנט.... עד שניסיתי את המתכון של קרין גורן ובינגו יצאו בדיוק במירקם הנכון ובטעם הנכון.
 
עוגיות מכונה/סוודר - קרין גורן
 
מצרכים:
חומרים ל-80 עוגיות באורך 10 ס”מ - לי יצאו 140 עוגיות:
1 ק”ג פחות כוס (860 גרם) קמח
2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
200 גרם חמאה מומסת פושרת (במקור מרגרינה, אני שמתי חמאה)
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שומשום
1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים ולשים במשך דקה בידיים לבצק חלק, אחיד ורך יחסית. מכסים במגבת ומניחים ל-20 דקות (ולא לוותר על השלב הזה!!).

2. מחממים תנור ל-170 מעלות.

3. מחברים את ההתקן להכנת עוגיות למכונת הבשר. מעבירים את הבצק דרך המכונה, וחותכים את סרט הבצק שמתקבל לחלקים באורך 10 ס”מ. אם יש מכונת בשר שמתחברת למיקסר ועוד זוג ידיים בסביבה, זה פשוט רץ.
אני מכינה את העוגיות כשהאיש שלי בסביבה, הוא מטעין את הבצק למכונת ואני "קוטפת" את העוגיות ומניחה בתבנית.

4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
 
מעולה מעולה מעולה 

 - מאד עוזר כשיש משקל במטבח. מאז שאני קניתי משקל, האפיה הפכה ליותר מדוייקת ויותר קלה. במקום להוציא כוסות ולהתחיל למדוד, אני מניחה את הקערה על המשקל ושופכת את המצרכים ישר לקערה - פשוט וקל.
 ועוד משהו קטן, יש למעלה מצד ימין סקרון קטן בעיניין הכתב כאן בבלוג.
מעניין אותי לדעת אם הגודל הזה נוח לכם לקריאה או שכדאי להגדיל.
אז תענו  
תודה תודה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת