88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

רוסט חזה עוף עסיסי ודל שומן

כשאומרים "שניצל" האסוציאציה הראשונה שעולה היא נתח חזה עוף עטוף שכבה פריכה של פירורי לחם ספוגים בשמן הטיגון או לחילופין כאשר לא עטוף בשום שכבה פריכה וגם לא מטוגן - כזה יבש ומחניק שצריך דחסן או מכבש כדי לסייע לו לסיים את המסלול במורד הוושט.
ובכן... כבר לא! מתכון רוסט חזה העוף הבא קובע סטנדרט חדש ברמת העסיסיות של ה"שניצל" הלא מצופה ולא מטוגן מבלי לפגום בערכיו התזונתיים המשובחים. כמה כיף כשאפשר לשלב בריאות וטעם וכשמצטרפת קלות ופשטות הכנה מופלאה... קיבלנו את ההרכב האולטימטיבי לארוחת צהריים/ערב עשירה בחלבון ודלת שומן.

 כמות ל-5 סועדים ממוצעים

המצרכים

ההכנה

  1. 14 שניצלים דקים (חזות עוף טריים שנפרסו ושוטחו כהכנה לשניצל) 
  2. תערובת התבלינים
  3. 2 שיני שום כתושות 
  4. 1 כפית דבש
  5. 1 כפית חרדל דיז`ון
  6. ¼ כוס שמן זית 
  7. ½ כפית מלח

1 שוטפים, מסננים ומייבשים היטב עם נייר סופג.אפשר להשרות ואפשר גם לא אך בכל מקרה לשטוף, לסנן ולייבש בנייר סופג
לא חובה אך בהחלט מוסיף אם משרים לפני הסינון והייבוש, למשך שעה, במרינדה בסיסית קלה (2 ליטר מים+כף סוכר+כף מלח).
 
 

 2-6 מערבבים היטב את השמן עם התבלינים ומעסים את נתחי השניצל אחד אחד
מחממים היטב מחבת כבדה (רצוי מחבת סטייקים) על להבה גבוהה וכשהיא רותחת מנמיכים את הלהבה ומניחים את השניצלים המתובלים בהתאם לקיבולת המחבת. שומעים את צליל הצליה (מספר שניות) המעיד שיש "סגירה" של הבשר בצד אחד והופכים מיד לסגירת הצד השני

צולים כדקה עד דקה וחצי כל צד ומרכזים בסיר כבד סגור כדי שהטעמים יספגו, לשמור על החום, וכדי שהמנות כולן יוגשו יחד

להגיש עם ספגטי ברוטב עגבניות או אורז לבן

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת