00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

בואיקוס

כשאני מחליטה להכין בואיקוס זה בדרך כלל כשיש לי המון גבינות במקרר.
גבינות שקניתי כי רציתי להכין מתכון שראיתי, גבינות שקניתי כי הייתי בטוחה שנספיק לאכול אותן עד הקניה השבועית הבאה, כי הן טעימות והן נראו מצויין במעדניה של הסופר.
זה מה שקרה לי בסוף שבוע שעבר. קניתי מלאי של גבינות מעולות והכתובת שלהן היתה למתכון אחר, נו.. אז לא הספקתי ובסוף השבוע החלטתי להכניס אותן למאפה אחר.
היתרון של הבואיקוס (שמוצאו בולגריה) שאפשר להכין כמות, להקפיא, לשלוף בעת רעב מזדמן, להפשיר ולהנות.
 
בואיקוס
מצרכים:
1 גביע גבינה לבנה 5%
120 גר` גבינת רוקפור מגוררת
60 גר` קשקבל מגורר
100 גר` גבינת בסגנון פטה (מעולה לנשנוש!!) מפוררת
100 גר` חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה 15%
350 גר` (2.5 כוסות) קמח תופח
2 ביצים
מלח *לשים בעדינות לטעום את התערובת ואם יש צורך אז להוסיף.
שומשום לקישוט
 
** סוג הגבינות יכול להשתנות ללא שום בעיה. הכל הולך!
 
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים לתערובת דביקה וסמיכה מאד.
בעזרת 2 כפות לשים בתבנית שקעים משומנת, לפזר מעל שומשום ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק` - עד שהמאפים תפוחים וזהובים.
ניתן להכין גם ללא תבנית שקעים, על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה מניחים תלוליות של עיסה בעזרת 2 כפות.
 
בואיקוס פיצה
 
בואיקוס פיצה
כשהכנתי את הבואיקוס בא לי להתחכם ולהכין משהו שיקרוץ לילדים.
הכנתי רוטב לפיצה, פיזרתי למעלה קשקבל מגורר וקישטתי בזית. יצא כ"כ טעים וצבעוני שגם למבוגרים זה קרץ .
 
רוטב לפיצה:
1 רסק עגבניות קטן (100 גר`)
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מלח
אוריגנו
וחצי קופסא רסק עגבניות עם מי ברז
 
לערבב היטב, למרוח על הבואיקוס הלא אפויים, לפזר גבינה, זיתים או מה שאוהבים ולתנור לכ-20 דק` בחום של 180 מעלות.
 
***אני אפיתי את שתי התבניות ביחד בתכנית טורבו.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת