00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

איסטנבול

23/08/2008
איסטנבול, קרליבך 10, תל-אביב

 

דיל לאיסטנבול

 

אחד החסרונות של המסעדות העממיות בארץ הוא, שפעמים רבות חווית האכילה נפגמת בשל תנאים סביבתיים בעייתיים. האוכל יכול להיות מוצלח, אך מה זה שווה אם המקום מוזנח או שהשרות מתחת לכל ביקורת? במסעדת איסטנבול, השוכנת במרכז תל-אביב, ניתן ליהנות מכל העולמות. זהו דיינר תורכי חביב, בו ניתן לא רק לאכול אוכל משובח אלא גם לבלות בכיף.

 

הגענו השבוע לאיסטנבול לארוחת ערב. המקום כאן נקי, העיצוב אדמדם ומושך, מוסיקה תורכית עדכנית בוקעת מהרמקולים – והאווירה שונה ומיוחדת. מי אמר שאוכל עממי צריך לאכול רק בצורה חורנית?

 

 

למנה ראשונה הזמנו יאפרק דולמאסי (22 ₪). מדובר ב- 3 יחידות של עלי גפן במילוי אורז, צנוברים ועשבי תיבול. מנה עדינה, בעלת טעם נפלא, המהווה חגיגה לחובבי עלי גפן ממולאים.

 

 

כמו כן הזמנו באבא גנוש (16 ₪), שהוא סלט חצילים קלוי בטחינה. מנה מוצלחת בהחלט גם כן, אם כי קצת כבדה.

 

 

בנוסף הזמנו לחמג`ון (23 ש"ח), שהוא אחד המאכלים התורכיים הידועים והטעימים ביותר. מדובר בבצק דק וחם, שעליו שכבה דקה של בשר טחון מבושל ומתובל. בגרמניה, שם יש קהילה גדולה של מהגרים תורכים, קוראים למאכל הזה Turkish Pizza - תיאור די משעשע למען האמת, אבל די קולע. הלחמג`ון כאן היה טעים ממש והתאפקנו שלא להזמין ממנו עוד.

 

 

אי אפשר להיות במסעדה תורכית ולא לאכול דונר, שהוא הגרסא העותומאנית לשווארמה. הבשר כאן מוגש כתערובת של עגל וטלה (46 ₪). אך בניגוד לגרסת ההודו הישראלית הנחותה, כאן מדובר בבשר מוצלח ואיכותי. הדונר הוגש כפרוסות דקות, רכות, מלאות טעם ומתובלות בעדינות. 

 

 

בנוסף הזמנו איסקנדר קבב (52 ש"ח) שהוא בעצם אותה מנת הדונר הקודמת רק עם רוטב עגבניות וטחינה, כשבפנים יש "הפתעות" בדמות חתיכות לחם. בתורכיה נהוג לאכול אותו עם יוגורט, אך כאן המסעדה כשרה. המנה הזאת היתה מ-ד-ה-י-מ-ה ממש. אם במנת הדונר הקודמת היה אלמנט קצת "משעמם" בשל העובדה שהבשר הוגש ללא תוספת, הרי כאן הרוטב המדהים יצר חגיגה בלתי נשכחת של טעמים. זאת המנה הטובה ביותר במסעדה, שאסור בשום אופן לפספסה.

 

 

בנוסף הזמנו מנסף (46 ₪) שהוא לא מאכל תורכי אלא ערבי, המוכר לנו היטב ממסעדות ערביות בארץ. בשר עגל וטלה הוגש על אורז, פטרוזיליה, צנוברים וטחינה – וכל הטעמים חברו יחד לכדי חגיגה גדולה, עשירה ושמחה.

 

 

ליווינו את המנות עם לחם תורכי (10 ₪), בורגול מבושל (16 ש"ח) ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות (16 ש"ח).

 

 

 

 

לקינוח הזמנו מלבי (25 ₪). בשל הכשרות במקום מוגשת כאן גרסת פרווה של המנה. היא היתה אסתטית מאוד עם רוטב מי ורדים, קוקוס ופיסטוקים – וסבירה בטעמה.

 

 

לחובבי שווארמה מסעדת איסטנבול היא בגדר תחנת חובה. מנת האיסקנדר קבב לבדה היא סיבה מספיק טובה לבקר כאן. גם מי שיגיע לארוחת ערב מלאה לא יצטער כלל. מדובר במקום שונה ומיוחד, המצליח לשדרג מאוד את אוכל הרחוב העממי – ואשר התמורה בו לכסף משתלמת ממש

 

יצאנו מאיסטנבול, ומכיוון שתאוות המתוקים שלנו עדיין לא באה על סיפוקה, המשכנו ברחוב ונכנסנו ל"חמדה עוגות" (קרליבך 13). המקום ידוע בעוגות השמרים הנהדרות, שנאפות במאפייה כאן.

 

 

 

הזמנו רוגלך משוקולד, פרג וחלבה - שנזללו בהליכה כל הדרך חזרה לאוטו.

 

 

ציונים: איסטנבול: 4.5 כוכבים, חמדה עוגות: 4 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 27/02/2010:

 

בביקור האחרון שלי במסעדה התרשמתי, שמנת האיסקנדר קבב היא השווארמה הטובה והאיכותית ביותר שאכלתי בישראל. בספטמבר האחרון, כשביקרתי בעיר איסטנבול שבטורקיה, אכלתי את הגרסה המקורית של המנה (המוגשת כאמור עם יוגורט) - ולטעמי הגרסה הישראלית המוגשת כאן לא פחות מוצלחת בדרכה שלה. להלן המנות שהוזמנו:


איסקנדר קבב:

 

חגיגת דונר קבב:

 

סלט פטליג`אן:

 

באבא גנוש:

 

בורגול:

 

צ`יפס:

 

לחם:

 

 

עדכון מתאריך 12/03/2011:

 

בארוחה שאכלתי לאחרונה באיסטנבול הוזמנו המנות הבאות:

איסקנדר קבב (54 ₪). עדיין מנה מנצחת. השווארמה האהובה עלי בתל-אביב.

 

 

שווארמה איסטנבול משופרת (54 ₪). המנה מכילה פרט לבשר גם טחינה, פטרוזיליה, צנוברים ועמבה. מנה טובה, אך לא מגיעה לשיאים של האיסקנדר.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת