00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

חלב דל שומן - כל האמת מאחרי הקלעים...

חלב דל שומן - לקרוא, להבין ולהפנים

כולם יודעים שהשומן במוצרי החלב הוא שומן רווי ולכן יש להימנע ממנו ע`י צריכה של מוצרי חלב דלי שומן.

כמה זה דל שומן? 20%? 10%? 5%? 0%?. היסטריית השומן הביאה לבניית מוצרים של 0% שומן בחלב וכאילו בא לציון גואל.

עכשיו כאילו נפתרה בעיית השומן ואפשר לאכול בלי לחשוש?

לא בדיוק:

בתזונה הטבעית הקלאסית, כל מוצר מתחת ל - 10% שומן נחשב לדל שומן.

אבל, במקום לסמוך על הרפואה הטבעית או לחליפין על ההיסטריה של השואפים לרזות, נלך למקור ונבדוק מה קורה שם. המקור של החלב הוא הפרה ו/או חלב אם . בואו נבדוק מהו אחוז השומן בשני סוגי החלב האלו.

למרבה ההפתעה מתברר כי בשני סוגי החלב ישנה כמות זהה של שומן והיא 3.8% . ומה זה אומר? בתור התחלה זה אומר שהטבע מספק לנו 3.8% שומן גם בחלב אם וגם בחלב פרה. אם נצא מההנחה שהטבע אינו טועה והשומן חיוני לתינוק הרי הוא גם חיוני למבוגר כי ההבדל בין תינוק למבוגר הוא בצורך לגדול ולשם כך ישנם החלבונים בחלב ולא השומן. ובאמת, כמות החלבון בחלב פרה גדולה פי 3 מאשר בחלב אם כי העגל צריך לגדול בקצב גבוה ובזמן קצר.

אז בעצם למה יש 3.8% שומן?

בחלב יש ויטמין A וכן ויטמין D אשר נקלטים בגוף רק בנוכחות של שומן.

ה - 3.8% שומן היא הכמות האופטימאלית של שומן כדי להביא לקליטת הויטמינים. לכן כל מוצרי החלב שהם סביב ה- 4% שומן הם הטובים ביותר :

גבינה 5% , חלב 3% , יוגורט 3% וכו`.

כדי שהסידן, שנמצא בחלב, ייספג בגוף - דרושה נוכחות של ויטמין D וכן מעט שומן.

אז מה קורה בגבינות 0%? 

 וויטמין A - לא נספג ויוצא ממערכת העיכול.וויטמין D - לא נספג והולך בדרכו של A .

הסידן מחפש את D והולך גם הוא לדרכו האחרונה.

אז במקום גבינות 0% עדיף להוריד טיח מהקיר לערבב עם מים מינרלים. יש אומרים שזה גם יותר טעים.

 

פרופ` רפי קראסו.

 

***

ואני,,,, מצדדת בכך, וכבר מזמן הכרזתי שאם כבר לאכול גבינה אז תשע אחוז. כנ"ל גם הקוטג`. למה להתענות, עם טעם של "כאילו" ותחליפים... מה גם שהם עולים יותר יקר?

ולגבי הדייאטה - זו עבודה בעיניים כל הנושא של דל שומן ואחד אחוז, ושני אחוז. תמיד ... תמיד... רוצים להשלים את החסר במשהו אחר, שלפעמים הערך הקלורי שלו מכפיל ומשלש את "הרווח מן הקיזוז" שנעשה כשאוכלים אחד אחוז.

מה גם, ששומן, חשוב לבריאות, כי השומן עוטף את התא, הוא חיוני להתפתחות נכונה ותקינה של התאים.

גבינת סקי - זה תמיד 9% וגם הקוטג`. אני אתפשר רק אם במקרה אני מתארחת וזה מה שמגישים שם. אצלי למקרר נכנסים רק התשיעיות... ומעל... 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת