00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

פינת האוכל לציפורים - כוסמת

 
 
 
 
                  
 
 
כמה תוספות לאוכל אתם מכירים?  אצל אמא שלי זה תפוחי אדמה, אורז, אטריות וחיטה - בחמין בלבד,  וזהו.  כל השאר לא קיים מבחינתה. וזה מה שהכרתי בילדותי ונעורי.
 
בראשית הקשר עם נ. הוזמנתי לארוחה לבית הוריו. אימו הגישה לשולחן מן תבשיל חום - אפרפר, בצקי מעט ולמען האמת - דוחה למראה, שאלתי מה זה והיא אמרה "קאשה".
 
שאלתי את בן זוגי בלחש " מה זה קאשה"  והוא אמר- "כוסמת". הסתכלתי לעברו לבדוק אם הוא מדבר ברצינות, זה נשמע כמו קללה מפורסמת....
"אוכלים את זה?" 
 "בודאי" הוא עונה נחרצות ומכניס עוד מזלג מלא לפה.  
הבטתי לצדדים כולם אכלו בתיאבון ואיש לא נחלץ לעזרתי. מטעמי נימוס לקחתי על קצה המזלג, עצמתי עיניים והכנסתי לפה.
וראה זה פלא - טעים.
 
זה לא שהיא פולניה, היא דוקא מרוקאית טהורה אבל נשואה לפולני. בניגוד למה שקורה ברוב המשפחות היא אימצה חלק ניכר מהתבשילים הפולניים ולפעמים הוסיפה טוויסט משלה. למשל גפילטע פיש אצלה מתובל עם שום וגמבה ופפריקה ומלח - וקר. מאכל שלא תאכלו באף בית פולני , טוב כי זה טעים..... ( סתם סתם , קוראים לי מזרחית מזויפת כי אני מתה על גפילטע כהילכתו ...)
 
במהלך השנים מתקלתי במגוון של תגובות כשאני מזכירה כוסמת, לרבים היא מזכירה  את בית סבתא כי הסתבר לי שביחד עם הגפילטע מדובר במאכל כמעט לאומי אצל "האשכנזים", חלק הזכירו את המראה הדוחה ואחרים את הריח, וכמובן איך אפשר בלי אלה שזה מזכיר להם אוכל לציפורים.  בשנים האחרונות יש כאלה שזוכרים שיש כרית חימום ממולאת בכוסמת, כאילו אלפי שנים גידלו את הכוסמת רק כדי שבתקופה שבה המציאו את המיקרוגל, היא תשמש כמלוי....
 
 
הקיצר.
מאז הכוסמת עולה על שולחננו לעיתים קרובות ואני משתדלת להפוך את החום הזה לצבעוני ומעניין, כי טעים - זה טעים.
 
קצת מידע 
 
ידועה כאמור גם בשם "קאשה", היא דגן שמקורו באסיה, מכילה : 15% חלבון, ברזל , ויטמין E ו-B, את כל שמונת חומצות אמינו , שעוזר בחיזוק נימי הדם ומחזור הדם, מינרלים כמו אשלגן, סידן, מגנזיום, מנגן ואבץ, חלבונים ונוגדי חימצון מה שהופך אותם טובים במיוחד לטיפול באלרגיות, דלקת בדרכי השתן וניקוי הגוף באופן כללי.ה יא מכילה גם סיבים תזונתיים, ולכן קלה לעיכול ומצויינת גם לסוכרתיים.
היא דלת קלוריות(רק 92 בכ-100 גרם מבושל) ומותרת לחולי צליאק

 

 יש אפילו דיאטת כוסמת,  לא נוסתה על ידי

 

 

 כוסמת       

 

 

   

חומרים :

כוס כוסמת

בצל קצוץ 

ירקות נבחרים - קישוא,  גזר, תירס,  אפונה, כרובית סלרי כולם ביחד וכל אחד לחוד ( וכל אחד יכול להוסיף עוד ועוד  כטעמו, קצוצים דק או מגוררים.

1 כף שמן זית.

מלח

פלפל שחור

כף אבקת מרק בצל

פטרוזיליה קצוצה.

 

אופן ההכנה

לטגן את הבצל עד שמשנה את צבעו.

להוסיף את הכוסמת ולטגן אותה היטב עד שהיא מתייבשת.

להוסיף את הירקות  ולהמשיך לטגן ביחד עוד מספר דקות,

 להוסיף את התבלינים ולערבב היטב.

להוסיף מים חמים  אני מוסיפה 11/2 כוסות מים לכוס כוסמת ( כי יש נוזלים בירקות וכדי שלא תצא דייסה.)

לבשל כעשרים דקות.

לכבות את הגז, להסיר את המכסה, לכסות במגבת ולהניח את המכסה מעל.

להמתין כעשר דקות

בתיאבון.

 

 

 

נקודות:

1/2 כוס כוסמת מבושלת = 2 נקודה.

בצל = 0

1 כף אבקת מרק - 1 נקודה

1 כף שמן = 3 נקודות.

אם מוסיפים ירקות עם ניקוד- לקחת בחשבון ( תירס, בטטה, בצל)

 

 

 

 

 

 

 

 

בתיאבון.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת