00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

ארגון המטבח חלק ד`- ריבה 100% פרי

 
 מוקדש לח. ששימשה השראה למתכון ולרשומה.

 
                                                      
                   
         
 

 

 


דיאטה. מילה שמהלכת אימים על רובנו.  אפילו הדוגמנית המחוטבת ביותר תגיד בשיחה בארבע עיניים, שהיא צריכה להוריד עוד קילו ואז תהיה מאושרת. אז אם זה טוב לדוגמניות אז ברור שזה טוב לבנות תמותה, כלומר לנו.  
כל החברות שלי, אפילו הרזות ביותר,  צריכות רק חמישה קילו, רק שלושה קילו או רק קילו וחצי ואז נהיה מאושרות, גבוהות, בלונדיניות, עם עיניים כחולות ונפסע אל השקיעה.... 

אז גם אני, ולא קילו וחצי, ולא שלושה ולא חמישה - הרבה יותר !!( ולא אגלה כמה...)

כמובן שניסיתי כל דיאטה קיימת, דיאטניות, מכוני הרזיה, אבקות, כדורים ( כן בעוונותי..), ספרי הדרכה לפי שיטות שונות, מרזי מורית, סנריידר, הכל נוסה. השלתי הרבה קילוגרמים,  אבל גם החזרתי אותם במהרה ברגע שחזרתי לאכול "רגיל"  ואני לא אפרט למה הכוונה, רגיל....

 חברה קרובה השילה כעשרים ק"ג ממשקלה,  ובמשך מספר חודשים ניסתה לשכנע אותי להצטרף, כמוה, לשומרי משקל. היו לי המון תירוצים למה לא עכשיו, שומן שנאסף לא ישוחרר על נקלה ! – אחרי החגים, אנחנו נוסעים לחו"ל, השבוע יש כנס בדרום בורנאו וכהנה תירוצים מצוצים מהאצבע. דווקא כשהיא הרימה ידיים והפסיקה "לנדנד" לי, קמתי ועשיתי מעשה – הגעתי לפגישה. רק לשמוע.

נשארתי. כבר תשעה חודשים ו- 16 ק"ג פחות ועוד היד נטויה, בטח נטויה.

 

פגשתי שם את ח. היא באמת צריכה עוד קילו חצי עד לחברות כבוד. אבל בניגוד לגישה הגמישה של השיטה, שבה אפשר לאכול הכל, במידה, היא עשתה זאת בדרך הקשה. כל כך לא מאמינה בעצמה שהיא לא הרשתה לעצמה לחרוג מהמאכלים "הבטוחים" ומי שלא עבר זאת לא יבין כמה זה קשה.

 " מה עם חתיכת עוגה? "

"השתגעת ! אם אתחיל אני אחסל את כל התבנית".

"לפעמים מותר 2 קוביות שוקולד " אמרתי בהיסוס,

"את לא נורמלית, זה לעולם לא יגמר בקוביה אחת,  כל החפיסה תהיה בבטן שלי. אין לי אופי לא יכולה להגיד לעצמי לא,  אז אני מוותרת מראש."

" אוקיי  ח. יש המון מזונות דיאטטיים"

"השתגעת !!! ממתיק זה רעל"

"כן, אבל מעדן..."

"בשום פנים ואופן אני לא אכניס את הכימיקאלים האלה לבטן שלי"

"גלידה? ארטיק?"

"ממתיקים מלאכותיים לא בבית ספרי"

"עוגה?"

"די נו, כבר אמרתי לך...."

 

ועוד כהנא וכהנה, חיים ספרטניים.

 

החלטתי לעשות מעשה.

עד לא מזמן הכנתי לעצמי ריבות בבית. דיאטטיות כמובן , כלומר הוספתי לפרי ממתיק מלאכותי. עיקור נכון של הצנצנות, והריבות נשמרות חודשים רבים. למה בבית? כי כזאת אני,  מכינה לבד ובכך עוקפת כל חומר משמר, משפר ומדגיש טעם ועוד.

 

אז תגידו – יש ריבות 100% פרי !!! נכון. באמת קניתי תקופת מה. הן טעימות, מאוד אפילו, אבל צנצנת קטנה שעולה 15 ₪ לא מספיקה למשפחה עם חמש נפשות לאורך זמן....

 

בדקתי, בחנתי והשוויתי את הריבות 100% פרי, מה הסוד? איך הם מצליחים להפוך את הריבה למתוקה? תנסו לבשל פרי , מתקבלת מחית תפלה.

עד שמצאתי, ולא באמבטיה – אאוריקה !!! רכז טבעי. רכז תפוחים, רכז אגסים. וכך נותר המוצר "טהור".

 

לא התעצלתי ומיד רכשתי רכז תפוחים 100% טהור, 44 קלוריות ל100 מ"ל ( נקודה בערך) וניגשתי לרקוח.

 

             

 

3  ק"ג שזיפי שגיב( או כל פרי אחר) , 1/2 כוס מים ( או 1/2 פחית קטנה של מיץ אננס טבעי 100%)  200 מ"ל רכז תפוחים( כוס חד פעמית קטנה )  – וזהו !!!!!

לבשל, לבשל, לבשל, לבשל( כשעה וחצי ) .... מדי פעם לערבב, לטחון – ויש ריבה טעימה, מתוקה, טבעית וללא תוספים.

 

התוצאה - כשבע צנצנות ריבה סטנדרטיות . שווה? בטח ששווה. אני תמיד שמחה כשאני מצליחה לדפוק את השיטה.

 

 

     

 

אז ח. יקירתי – אין בה ממתיקים !!! תתחילי להנות.

 

 

הערות

- הכמויות הן המלצה בלבד.

-אפשר יותר מתוק, אפשר פחות.

-למה מים? ככה אני עושה כדי שהפרי יתבשל. בריבה רגילה מפזרים על הפרי סוכר  ומשאירים מספר שעות עד שהפירות מגירים נוזלים. במקרה הזה אין הרבה נוזלים, אז צריך להוסיף.
 
- אם מעקרים נכון את הצנצנות (עיקור צנצנות), אפשר לשמור את הריבה בארון /מזווה לחודשים רבים.
 
-הרכז יכול לשמש כממתיק טבעי בעוגות, בתבשילים ועוד. אני משתמשת לפעמים בסילאן תמרים טבעי.
 
 
 
בתיאבון
ושבוע נפלא
 
חשבתם שתקבלו מתכון לפבלובה? אולי כשאסגור 20 ק"ג ירידה......

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת