00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

קציצות ברוטב עגבניות

 

 

 

אחת מצורות הבישול הנפוצות בקפריסין היא בישול ברוטב עגבניות, הנקרא "יכני" - YACHNI. כל סוגי הירקות עם או בלי בשר, יכולים להתבשל בשיטה זו, שהיא בעצם שיטת בישול איטית על אש נמוכה המבטיחה רוטב סמיך.
 
 
 
 
 
קציצות בשר ברוטב עגבניות -    Souzoukakia
 
 
1 ק"ג בשר טחון
5 שיני שום - קצוצות
1 כפית כמון
1/4 כוס יין לבן יבש
1 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל
1/4 כוס שמן
 
קמח ושמן לטיגון
 
רוטב
 
1.5 כוסות עגבניות חתוכות (ללא קליפה)
3 כוסות מים
1 כפית חמאה
קינמון
 
 
להניח את כל מצרכי הקציצות בקערה ולערבב היטב. ליצור כדורים גדולים או מאורכים ולקמח. לטגן קצרות משני הצדדים.
 
לרוטב
 
בסיר , לערבב את מצרכי הרוטב ולבשל על אש קטנה כ 15 דקות. להכניס את הקציצות ולהמשיך לבשל כ 30 דקות על אש קטנה.
 
נהדר בליווי אורז לבן או תפוחי אדמה .
 
אפשר לנגב את הרוטב עם חלה. יאמייי
 
 
בתיאבון.
 
 
אלינוער


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת