00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

מאפה בטטות וגבינות

 
 
 
 
 
 
מאפה בטטה וגבינות
 
 
בצק חק"י (על משקל בצק שק"ם - קריצה לצבא תרתי משמע)
 
1 יוגורט 0% שומן
1 שקית קטנה קמח תופח
קורט מלח
200 גר חמאה רכה
 
1/2 כוס שמנת לקצפת
1 ביצה
 
מילוי
 
2 בטטות גדולות מבושלות
 
מהגבינות שיש בבית. חשוב שגבינה אחת תהיה קצת פיקנטית. אני השתמשתי הפעם ברוקפור, כפיר ו 5%.
 
 
 
לערבב את מרכיבי הבצק (יוגורט, קמח, מלח וחמאה). לעבד לבצק גמיש. להכניס למקרר  לפחות לשעתיים.
 
לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות).  לגרר ולערבב את הגבינות.
 
לחלק את הבצק לשני כדורים. לרדד את הכדור הראשון ולהניח בתבנית פיירקס כתחתית. לשפוך מעל את תערובת הגבינות.
 
למעוך את הבטטות ולהניח מעל הגבינות.
 
לרדד את הכדור השני ולהניח מעל הבטטות. להדק היטב את הבצק לתבנית.
 
לערבב שמנת לקצפת עם ביצה ולשפוך מעל הבצק העליון.
 
לזרות מעל שומשום.
 
לאפות כ 40 - 50 דקות.
 
 
 
 
 
 שיהיה שבוע נפלא וקריר.   OH YE   

אלינוער

 
המשך יומנפלא.
 
אלינוער
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת