00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת שוקולית

לכבוד יום האהבה בא לי לפנק את המשפחה שלי בעוגת שוקולד הכי טובה שאני מכירה.
יש המון מתכונים לעוגה הזו שנקראת עוגת שוקולית, אבל זו, עולה על כולם!!
זו עוגה רכה, רטובה, נימוחה בפה, מתוקה בדיוק ואהובה על מבוגרים בדיוק כמו שהיא אהובה על ילדים
אז לכבוד יום האהבה הכנתי אותה בשתי תבניות ח"פ בצורת .... קיטש, נדוש..... אבל מ`כפת לי, העיקר שזה טעים והילדים התלהבו.
את המתכון קיבלתי מחברה טובה אבל עשיתי בו כמה שינויים שמרחיקים אותו מהמתכון המקורי, יצא מצויין .
 
עוגת שוקולית
 
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס קמח תופח
1 כוס אבקת שוקולית
1 כף תמצית רום
1 כף גדושה נס קפה
1/2 כוס מים רותחים
1/2 מיכל שמנת מתוקה
 
קרם גנאש:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גר` שוקולד מריר
 
אופן ההכנה:
מכינים קפה מאבקת הנס, 1/2 כוס מים רותחים ו-1/2 מיכל שמנת מתוקה.
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
מוסיפים בהדרגה את כל יתר המרכיבים ואת כוס הקפה, עד לקבלת עיסה הומוגנית.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-30 דק`.
*שימו לב - התערובת מאד נוזלית!! יש להשתמש בתבנית 26 מתאימה - לא קפיצית!!
 
ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, שופכים את 1/2 המיכל הנותר של השמנת לתוך קערה מתאימה למיקרוגל ומחממים דקה וחצי, מוסיפים לשמנת את השוקולד שבור לקוביות, מכסים את הקערה ומחכים דקה. (אפשר להכין גם בבן מארי)
ע"י מקצף ידני או כף, מערבבים היטב את השוקולד והשמנת עד לקבלת קרם אחיד.
שופכים קרם חם על עוגה חמה לאט לאט, ובעזרת כף הפוכה מספיגים את הקרם בעוגה - יש מספיק קרם כדי שיהיה גם ציפוי של גנאש גם מלמעלה.
 
מקררים מעט ונהננים מכל ביס
 
* בימים החמים האלה אני ממליצה לשמור בקרור, בחורף אפשר בטמפ` החדר.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

79 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת