00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מיט-בר

מיט בר, שדרות חן 52, תל אביב.

 

זכיתי לאהוב.

 

בשנים האחרונות אנו עדים לפתיחתן של יותר ויותר מסעדות, המתמחות בהגשת בשרים איכותיים. הקהל, שלא נרתע מהמחירים המאמירים בשוק הבשר המקומי, מוכן לשלם במיטב כספו עבור תמורה טובה. מסעדת מיט-בר נחשבת לשם דבר בתחום כבר קרוב ל- 15 שנה. זהו מוסד עקבי, יציב, המיישן את הבשרים בעצמו תוך כדי הקפדה על פרמטרים בלתי מתפשרים של איכות.

 

חזות המסעדה פשוטה, רחוקה מהיכלי האוכל הנוצצים בעיר, התפאורה משרתת את האוכל ולא להפך. גם התפריט שומר על צניעות. בניגוד למסעדות, המתארות כל מנה עד רמת התבלין או העלה הזניח ביותר, במיט-בר המנות בתפריט מוצגות כך: אנטריקוט 400 גרם, פילה בקר 250 גרם, סינטה 300 גרם וכו` – ללא שמץ פלצנות או תיאורים פומפוזיים. הכל מתוך מטרה להתמקד בדבר האמיתי.

 

כמו לאוהדי ספורט, שלא יחליפו את קבוצתם בשום קבוצה אחרת, כך גם למיט-בר יש עדת מעריצים קבועה ונלהבת. הם לא יחליפו את המיט-בר בשום מסעדה אחרת - ובדרך כלל מזמינים את אותן המנות בדיוק.

 

למנה ראשונה הזמנו טרין כבד עוף (46 ₪). 2 נתחים יפים עם מרקם נהדר הוגשו בלווי אגס מבושל ביין וטוסטונים. הפטה היה בעל טעם עדין ומדויק של כבד ונוכחות מורגשת של חמאה. אחת ממנות פטה הכבד המוצלחות שאכלתי.

 

 

אך עם כל הכבוד לטרין, אנחנו הגענו למיט-בר על מנת לאכול בשר. המלצרית פינתה מהשולחן את הצלחות – ואנחנו, כמו לפני תחילתו של אירוע חשוב, הרגשנו את המתח באוויר. היינו מלאי ציפייה ודרוכים לקראת הגעתו של הדבר האמיתי.

 

ואז הגיע הרגע המיוחל. המלצרית הגישה לשולחן ספריבס 400 גרם (107 ₪). חתכתי מהבשר חתיכה, טבלתי קלות ברוטב, הכנסתי לפה ו... הלם. הטעמים היו כה מסעירים עד שגרמו לשכרון חושים קל. הבשר היה מושלם, לא שומני מדי, עז בטעמו – והרוטב המתקתק שליווה אותו היה מאסטרפיס. הרבה פעמים בעבר אכלתי צלעות חזיר (כולל בחו"ל), אך מעולם לא כאלה מושלמות. לא יאמן שאוכל יכול להגיע לכאלה רמות. יצירת מופת קולינארית שאסור בתכלית האיסור לפספס.

 

 

כמו כן הזמנו אנטריקוט 400 גרם (138 ₪). היה זה נתח בשר משובח, עסיסי, עשוי בדיוק במידה הנכונה, פריך מבחוץ, אדמדם מבפנים – ועז בטעמו. סטייק אלוהי, שכמותו לא אוכלים כל יום בארץ, אשר ממחיש את האיכות חסרת הפשרות של המיט-בר בכל הקשור בטיפול בבשר.

 

 

יש לשים לב שלמרות מחירה הגבוה מהמקובל של המנה, היא מוגשת ללא תוספת. לאורך השנים היו כאלה שביקרו את המסעדה על-כך, אך מה לעשות – על איכות משלמים. למי שמראש לא נראה העניין, מוטב להישאר בבית. ליווינו את הבשר עם פירה (17 ₪) וסלט מיט-בר (19 ₪) מוצלח, שהורכב מפרוסות עגבניות, בצל סגול, שמן זית וחומץ בלסמי.

 

בדרך כלל במסעדות-בשר מהווים הקינוחים נקודה כואבת. לא פעם אנחנו מעדיפים לוותר על מנה אחרונה – ולאכול אותה במקום אחר. הפעם היינו סקרנים לדעת מה יטמון אגף הקינוחים עבורנו. הזמנו פאי תפוחים (36 ₪) – ושוב: באנקר. מדובר במנה כה מוצלחת, שלא היו מתביישים להגישה גם בקונדיטוריה מתמחה. אקורד סיום מנצח, שהוכיח את הצטיינותה של המסעדה בכל פרמטר קולינארי אפשרי.

 

 

לא בכל יום זוכים לאכול ארוחה מ-ד-ה-י-מ-ה שכזאת. אמנם במחירים האלה ניתן לסעוד בכמה ממסעדות השף היוקרתיות בארץ, אך מי צריך מסעדת שף כשיש בשר ברמת על? החיסרון היחידי של המקום הוא, שעכשיו יהיה קשה לאכול במקומות אחרים. יצאנו מהמיט-בר עם שמחה גדולה בלב, חיוך רחב על הפנים – והבטחנו שנחזור לכאן במהרה.

 

ציון: 5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת