88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

שבלולי תמרים ומרציפן

אני לא מתכוונת להאריך בהקדמה לעוגיות הללו, לא מנומס לדבר בפה מלא - ומאז שהכנתי אותן, הפה שלי כל הזמן מלא
הן יפות, הן פשוטות, הן טעימות "פחד" ועד כמה שזה יישמע מוזר, למי שאין אופי או את מי לכבד בהן... אני מציעה מראש לא להכין! הן נאכלות כמו גרעינים
עוד מהייחוד שלהן הוא שככל שחולפים עליהן הימים - טעמן רק משתבח והבצק השברירי, שאינו מתוק במיוחד מעצמו, סופח את טעם ומתיקות התמרים והמרציפן.
אני יודעת שחלקכם ירימו גבה ויחליטו לוותר על משימת ההכנה כשתגיעו ל"טחינה מאגוזי ברזיל", אז הנה... מראש אני מבהירה שבהחלט ניתן להשתמש בחמאה נוספת במקום או אפילו ב-3/4 כוס שמן קנולה, העניין בטחינה מאגוזי ברזיל (שאותה כבר ממש לא קשה להשיג והיא נמכרת בכל חנות טבע) הוא הערכים התזונתיים הגבוהים שבה (חלבון, ברזל, מגנזיום וסידן) והטעם המסתורי משהו, מעין רמז לטעם שבקושי מורגש ומגייס חושים נוספים לעזרת חוש הטעם.
 
כמות ל-80 עוגיות

המצרכים

ההכנה

לבצק

  1. 700 גרם קמח שטיבל 5
  2. 3 כפיות אבקת אפייה
  3. ¾ כוס מיץ תפוזים
  4. 1 ביצה שלמה + 2 חלמונים
  5. 100 גרם סוכר
  6. 100 גרם (אריזה קטנה) חמאה ללא תוספת מלח
  7. 2 כפות טחינה אגוזי ברזיל (לערבב היטב לפני שמערימים בכף)
    למילוי
  8. 500 גרם (קופסא) ממרח תמרים
  9. 220 גרם מרציפן מוכן
  10.  100 גרם אגוזי פקאן טחונים
  11. ½ כפית תמצית וניל (בקרם או באבקה)
  12. ½ כפית זנגוויל
  13. ½ כפית קינמון

1-7 שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומפעילים בתחילה לכמה פולסים לעירבוב ראשוני ולאחר מכן הפעלה רציפה למשך דקה-דקה וחצי עד שמתקבל בצק שנראה פירורי אך עדין ורך.


 8-13 מעבדים במעבד מזון את כל מצרכי המלית יחד לתערובת בעלת מרקם ממרחי (מחית אחידה).

 

מקמחים משטח עבודה ומרדדים, בעזרת מערוך מקומח, רבע מכמות הבצק לעלה דק בעובי 15-20 מ"מ
מניחים מעל תבנית/שבלונה של עיגול 26-Ø28 ס"מ וחותכים בבצק מסביב עם גלגלת משוננת 
(את שאריות הבצק מרכזים בצד ובסיום הכנת השבלולים מארבעת העיגולים, לשים את כל השאריות וחוזרים על פעולת הרידוד והכנת העוגיות כלהלן)
על עיגול הבצק מורחים שכבה דקה ממחית התמרים-מרציפן וחותכים סימטרי ל-16 משולשים (עוברים עם הגלגלת לאורך ולרוחב העיגול - ואת ארבעת הרבעים שנוצרו מחלקים שוב לשניים וחוזרים על הפעולה עם השמיניות שקיבלנו, כלומר: רבעיםאח"כ שמיניותאח"כ שישה עשר)

מגלגלים כל משולש (1/16) מהבסיס (הרחב) לכיוון הקודקוד ומתקבל שבלול


מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של חצי ס"מ אחת מהשנייה (הן תופחות מעט)

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (170צ.) במשך 15 דקות עד שמתחילה השחמה קלה (העוגיות תמשכנה להתכהות טיפונת אחרי הוצאתן מהתנור)

מוציאים מהתבנית לצינון על רשת ומאחסנים בקופסא אטומה רק כשהן קרות לחלוטין

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת