00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

"הדגים של הישרדות"

 
ולמה הישרדות? כי המתכון הוא מן התכנית ששודרה לפני כשנה. מלראות איך ליה מכינה, ואת התוצאה, ניכסתי את המתכון. ניסיתי כמה פעמים, יצא בדיוק כמו שהראו בטלויזיה. כולל הרכות של הדג מבפנים, כולל החריפות מבחוץ, כולל הטעם האלוהי וההתענגות על הטעם, וכולל גם את המחמאות מכל בני הבית.
 
ה"סוד" במתכון הזה, הוא החריפות. כמה שיותר חריף, מתקבל יותר טעים.
 
אחת הקבוצות בתכנית, זכתה במשימת פרס - בדגים ותבלינים.
 
ליה החליטה ללמד את דן לקח, השתלטה על ההכנה והכינה דג חריף חריף חריף, אבל טעים. 
 
באותו שבוע, כבר ניסיתי אצלנו בבית.
 
בד"כ אני אוהבת להכין דגים מבושלים. אוהבת ורגילה. הפעם נצמדתי להוראות כפי שזכרתי מהתכנית (ועכשיו עושה לי חזק לחפש שם בבויידם של ערוץ 10 אולי אני אגיע שוב לשידור הזה) וייצא להביא את המתכון במדוייק..
 
להכנת המתכון הזה, רצוי דגים שלמים בורי, לוקוס או דג מושט או דניס. הכי טוב זה דג דניס אחד לכל סועד.
 
לוקחים את הדגים, לאחר שנוקו ונשטפו, ומורחים מעליהם את ממרח התיבול שמכינים  לפני בקערה נפרדת: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פלפל שחור, פלפל לבן, מלח (לפי הטעם שאוהבים),  שום קצוץ , ושמן זית. (לא זוכרת אם היה כוסברה או לא, אבל אפשר להוסיף כוסברה קצוצה מעל), עכשיו אחרי שחזרתי לפרק, ראיתי שבכלל יש שם פלפל ירוק טרי, חריף!
 
מניחים בתבנית פיירקס את הדגים לאחר שהתבנית שומנה בשמן זית.
 
מכסים בנייר כסף נצמד, ולמקרר -  מהבוקר עד לשעות הערב.
 
בתכנית המקורית - הדגים נצלו על האש. בבית, אפשר לצלות - לבשל - בתנור
כשחמש דקות לפני סיום הצליה, לכוון את התנור למצב של גריל.
 
שעה לפני הגשה לשולחן, מחממים תנור לחום די גבוה, עד 220 מעלות, מקסימום. מכניסים את תבנית הדגים לתנור, בלי נייר הכסף ואופים/מבשלים במשך כעשרים דקות. עד עשרים וחמש דקות.
 
רצוי לתכנת את החום שיגיע רק מן החלק התחתון של התנור, בתחילת הצליה, כדי שהדגים לא יחרכו מלמעלה, ורק לקראת סוף הבישול/אפיה, להוסיף את החימום גם מלמעלה. ולהוסיף את מצב גריל יחד או בלי טורבו.
 
מה שמיוחד הוא, שהשמן שבתחתית, נותן לדגים מעין טיגון. 
וממרח התבלינים שמעל נותן לדגים את המרקם הקריספי.
אז מתקבל דג "אפוי/מבושל/מטוגן", בלי תוספת השמן המיותרת של דג מטוגן, ונוסף לו איכשהו ממקום לא מוסבר וידוע, גם ניחוח של "דג על האש". (בזכות הטורבו גריל) 
 
והטעם... אלוהי. פשוט טעים. והתוכן, לבן, רך טעים ובעיקר - עסיסי.
 
בתאבון.
 
אילה
 
 
 
למי שאהב את התכנית, הנה קישור לכל השידורים:
http://survivor.nana10.co.il/
 
ותודה לצדיק הזה מישראבלוג שסיכם את אירועי השידורים בפרוטרוט, כך הוקל לי לחפש אחר המטמון... סליחה, המתכון ולוותר על הצורך לצפות שוב בשידורים.
 
הדגמה - בפרק הזה.- מדקה שלושים ושלוש.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת