11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

גולש של חזה עוף

גולש של חזה עוף

אכלתי מאכל גולאש אולי רק כמה פעמים מאוד בודדות בחיים. למה? פשוט כי לא אוהבת. בעצם לא אוהבת את בשר הבקר שבדרך כלל מכינים ממנו גולאש. גם בבית כאשר אימא הייתה מכינה לא הייתי אוכלת. ואז יום אחד בעלי סיפר לי שאכל עם החבר`ה מעבודה, בהפסקת צהרים, במסעדת אלגאוצ`ו וגם אני חייבת לבקר שם. חשבתי "מה לי ולמסעדה כל כך בשרית?", אבל בכל זאת נסענו לאכול בקרית מוצקין באלגאוצ`ו. נהניתי מאוד. באמת. והכי אהבתי זה מרק גולש למנה ראשונה. לקחתי את המרק רק מתוך חוסר ברירה וחשבתי שמקסימום "אתרום" אותו ליקירי. אבל לא היא. זה היה מרק סמיך במיוחד, עשיר בטעמו והייתי מוכנה לוותר על המנה השנייה ולהזמין עוד מרק גולש כזה. חשבתי לי איך אני משחזרת אותו? אבל לא עלה כל רעיון, ועד היום נשארתי עם חלום ריחני וטעים של מרק גולש. בפעמים אחרות של ביקור במסעדת אלגאוצ`ו זה היה בשעות הערב לכן לא הייתה מוגשת מנת מרק, ובצהריים כבר לא יצא לנו לבוא. כל כך מאוכזבת.

 

אבל לפני קצת פחות מחודש ראיתי את המתכון המבטיח והכי מתאים לי באופן אישי של גולש בבלוג בין הטעימים ביותר - של baronm10. לא יודעת מה השפיע עלי יותר: הזיכרון ממרק הגולש שהכי אהבתי? התמונות העסיסיות בפוסט? או שמא הפיתוי של חזה עוף? זה היה מעניין בכל אופן. גולאש ללא בקר? הולך! לא להאמין, אבל עד שהכנתי מנה זו, כמה פעמים חלמתי עליה בלילות. ידעתי בדיוק איך זה אמור להיראות אצלי ומה יהיה הטעם של זה על אף שמעולם לא הכנתי מקודם ובקושי אכלתי כמה פעמים בודדות. בנוסף למתכונו הנפלא של baronm10 ערכתי קצת "סקר" ברשת, בכל אופן אין לי כ"כ מושג במה מדובר. וגיליתי (טוב, עבורי זה היה בבחינת גילוי) שגולש זאת מנה פשוטה בעצם, כפרית, אותה אפשר להכין מכל חלקי הפרה הודות לבישול הארוך אשר מרכך גם חלקים קשים יותר. בדקתי בעשרות מתכונים מהם חומרי גלם עיקריים והרכבתי מנה משלי. אמנם לא הכנתי מרק כמו שנשאר לי בזיכרון, אבל מנה בשרית טובה כן יצאה לי.

 

תודה מיוחדת למוטי על שהזכיר לי על המאכל הזה והביא פתרון נפלא למי שלא אוהב בקר!

 

מרכיבים:

400-450 גר` חזה עוף (פרפר אחד)

 

3 בצלים בינוניים

1 גזר גדול

2 שיני שום

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל צ`ילי גרוס

1 כף גדושה רסק עגבניות

1 כף יין לבן

1 כפית סוכר

1 כוס מים בערך (פלוס-מינוס)

2 עלי דפנה

1 כפית שטוחה תבלין לשווארמה

קליפת לימון מגוררת

מלח

 

הכנה:

1. לחתוך בצלים לקוביות בינוניות-גדולות ולטגן במעט שמן עד קבלת צבע זהוב עדין מאוד. להוסיף גזר מגורד בפומפייה עבה ולהמשיך לטגן עוד כדקה.

 

2. להוסיף את בשר חזה העוף חתוך לקוביות בינוניות ושום. לטגן כ-2-3 דקות נוספות. במידה והמחבת/סיר נותרה ללא הנוזלים כלל כדאי להוסיף בכל פעם ככף מים.

 

3. להוסיף אל המחבת את הפפריקה המתוקה, צ`ילי גרוס, תבלין לשווארמה ומלח. לערבב ולהוסיף בהדרגה מים. לא יותר מ-1/4 או 1/3 כוס בכל פעם (את זה למדתי מסבתא שלי, שיטה כזאת גורמת לתבשיל הבשר להיות מאוד סמיך). לאחר בישול קצר של כמה דקות להוסיף כל יתר התבלינים ועוד כ-1/4 - 1/3 כוס מים.

 

4. להנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ-20-30 דקות נוספות עם הוספת מים בכמויות קטנות בכל פעם שהנוזלים מתאדים.

 

הערות שוליים: סבורני כי פטרוזיליה או סלרי היו מוסיפים המון, אבל לא הוספתי כיוון שאחותי לא אוהבת. בכל אופן, נראה לי שזה אכן מומלץ.

אבא שלי לא הבחין (בפעם נוספת) שהוא אוכל חזה עוף. לא יודעת מה הוא חשב שהוא אוכל, אבל כאשר אימא אמרה "וואו, באמת יצא טעים עם חזה העוף!", אבא עשה עיניים בגודל צלחת ושאל בתימה "זה היה עוף?!".

 

ברוב המתכונים שראיתי מוסיפים כמה כפות קמח לתבשיל. אני לא הוספת, גם כך הרוטב יצא מאוד סמיך, והערה של אימא שלי "קמח גורם למאכל מבושל להחמיץ מהר אפילו במקרר. לא שווה", טוב, אז נקשיב לאימא.

בתיאבון!

 

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת