00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

סלט טונה - המתכון

                                                     
 
 
 
 
סלט טונה ססגוני 
 
מזיכרון, מהתנסות, ומנסיון להביא את הרצון להזין ולהשביע כמו שיוסי היה מכין לנו בסנק-בר של מלון הסלע האדום. ביום שהיה מכין לנו סלט כזה, זו היתה חגיגה. כולנו היינו מוזמנים לטעימה בתוך בגט חם טרי ובעיקר פריך. הבגט נמרח במיונז כמובן ומעליו שכבה נדיבה מאד של סלט טונה. 
 
 
 
מרכיבים לסלט 
טונה סטארקיסט מקופסא.
צרור פטרוזיליה טרי קצוץ דק דק.
בצל לבן בינוני
בצל ירוק. 2-3 גבעולים.
גמבה אחת.
מלפפון חמוץ.
 
לתבלון:
מעט פלפל שחור/לבן,
מעט מלח, (במיוחד אם המלפפונים הם במלח ולא בחומץ)
מעט שמן רגיל או זית לפי העדפה. במתכון הזה רצוי שמן
                                    רגיל.   מאחר והטעם של הזית
                                    הוא דומיננטי ומשתלט על טעם הטונה.
מיץ לימון.                    - כאן עדיף הטרי והטבעי.
 
 
ההכנה - כמובן באהבה.
כל מרכיב נקצץ ונחתך דק-דק. זה "הסוד" וההצלחה של הסלט
את מרכיבי התבלון כדאי לערבב בקערה נפרדת ולצקת על הסלט. כך שומרים על המרקם של הסלט, אוורירי ולא עושים מחית סלט.
 
 
מה שעושה את הסלט מעניין הוא חגיגת הצבע: המון ירוק, לבן, אדום,
מה שעושה את הסלט הכי הכי טעים, הוא טעם הלימון והשילוב עם המלפפון חמוץ והפטרוזיליה.
 
זה הבסיס.
 
מי שאוהב טעמים אחרים, מוזמן לשדרג ולהוסיף: עירית, גרגרי תירס וכל אחד כפי אהבתו. תוספת של עגבניות טריות כדאית רק אם אוכלים את כל הסלט סמוך להכנה ולא שומרים לאח"כ. וכנ"ל לגבי מלפפון טרי. התוספת של מלפפון טרי ועגבניה טריה משדרגים את הסלט לסלט ירקות עם טונה. או: סלט טונה עם ירקות.
 
בתאבון
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת