00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גבינה פירורים

מממ... כמה שאני אוהבת עוגות גבינה, ובמיוחד עוגות גבינה קרות. גם לא מצריך הרבה עבודה וגם פשוט וטעים.
אז היום היתה לאבא שלי יום הולדת וזו סיבה מספקת בשבילי להכין את העוגה המנצחת הזו.
את המתכון קיבלתי לפני המון שנים מאחותי. מתכון שהתגלגל אליה מחברה שהתגלגל מחברה..... אז הנה הוא כאן לפנכם
 
מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
200 גר` חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
 
ללוש את כל מרכיבי הבצק בקערה, לשטח 2/3 מהבצק בתבנית אובלית/מלבנית מפיירקס או תבנית 26 קפיצית.
את ה-1/3 הנותר לשטח על נייר אפיה בצורה לא מסודרת.
 
לאפות ב-180 מעלות כ-20 דק`, עד שמזהיב.
אם אופים את השניים ביחד, יש לאפות בטורבו.
 
מלית גבינה:
2 גביעים (250 גר`) גבינה לבנה  5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
כפית ברנדי
כפית תמצית וניל
 
להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר, להוסיף את השמנת החמוצה, הגבינות, הברנדי והוניל ולהקציף עד שהכל מתאחד.
להכניס למקרר ולחכות שהבצק יתקרר לגמרי!!
 
לשפוך ולסדר את הגבינה מעל הבצק הקר, לפורר את שליש הבצק האפוי מעל הגבינות, לעטוף היטב בניילון נצמד ולקרר מינימום 24 שעות! אני ממליצה בחום להכין את העוגה אפילו 48 שעות מראש. העוגה הזו, ככל שהיא שוהה במקרר יותר זמן, טעמה משתבח.
 
 
 המלצה - אם אתם מכינים את העוגה בתבנית קפיצית, שימו שקף לפני שאתם שמים את הגבינה על הבצק. אחרי הקרור מוצאים את השקף והעוגה הרבה יותר אסטטית ונקיה.
אני קונה גליון גדול של שקף בחנויות לכלי כתיבה וגוזרת לפי הצורך (טיפ שקיבלתי מ-siam המקסימה מפורום אוכל ב-Ynet).
 
יומולדת שמח אבאל`ה
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת