00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פקאנים קלויים ומתובלנים - לסלט

 
 
 
 
אצלנו אוכלים סלט לפחות פעם אחת ביום, אבל אם הייתי מספרת לכם על כולם הייתם משתעממים עד דמעות ומפהקים בענק.
 
כי באוכל כמו באוכל, מה שאני מביאה איתי לכאן זה לא כל האוכל היומיומי המבושל במטבחי הקטן, אלא רק אם אני חושבת שהוא ראוי ושווה לפרסום ויכול לגרות את מוחכם ודמיונכם.
 
ונחזור לסלט. 85% מהפעמים זה בדרך כלל סלט קצוץ או עלי בייבי וחסה ברוטב ויניגרט. ביום יום אנו אוהבים את זה קצר ופשוט.
 
פעמים, ודווקא ההברקה הכי פשוטה הופכת את הסלט הקצר והפשוט למשהו שמעבר, לאותו משהו, אותו טוויסט שמגרה את החיך ואת הנשמה.
 
מה יכול להיות חדש בסלט עם בצל סגול, עלי בייבי, קצת גבינה כחולה ותפוח עץ חתוך? 
 
אולי פקאנים קלויים? ......  יש!!!! כאן, כבר מגיע השדרוג האמיתי. אותו עוקץ מפליא שיתגלגל על לשוננו ובזכרונינו הרבה זמן אחרי.
 
 
 
פקאנים קלויים מתובלנים
 
1/2 כף שמן - לשימון התבנית
3 כפות סירופ מייפל
1.5 כפיות סוכר רגיל או חום כהה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית צ`ילי יבש
1.5 כוסות פקאן
 
 
לחמם תנור לחום בינוני נמוך. (165-170 מעלות). להניח בתבנית אפיה ניר אפיה ולשמן את הניר קלות בשמן בעזרת מברשת.
 
לערבב בקערה את המייפל, סוכר, מלח, פלפל וצ`ילי יבש. להכניס לקערה את שברי הפקאנים ולערבב היטב עד שהפקאנים מכוסים בתערובת.
 
להעביר לתבנית האפיה.
 
לאפות כ 5 דקות, לערבב את הפקאנים ולאפות שוב כ 5 דקות.
 
להוציא מהתנור ולהפריד את הפקאנים בעזרת מזלג . לקרר.
 
אפשר כמובן להכין כמות גדולה יותר עם המרכיבים שאתם אוהבים. לשמור בצנצנת סגורה בטמפרטורת חדר.
 
 
 
 
 
 קחו טיפ

באחת מתוכניות הבישול של "הרוזנת היחפה" הכינה הרוזנת רוטב לסלט. במקום לשמור אותו בצד עד ההגשה כפי שאנו נוהגים, שפכה הרוזנת את הרוטב לתחתית הקערה בה יוגש הסלט. מעל הרוטב היא שמה את כל מרכיבי הסלט.  הסלט עורבב טרום ההגשה.

בהחלט חוסך כלים לרחיצה. תודו!

**********

אוהבים בצל בסלט אך פחות את הריח הנלווה? - להשרות את פרוסות הבצל במים קרים למספר דקות.

**********

הדרך הטוב ביותר לרחוץ חסה, עלי בייבי ועשבי תיבול היא להכניס אותם לקערה מלאה מי קרח. לערבב ידנית וכל החול וגם החולירות הקטנות (אם יש)  ישקעו לתחתית הקערה. לייבש היטב.

 

אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת