00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

פרנץ` טוסט מיוחד


 

מה אומר ומה אגיד... 

בצאת שבת הקיבות של הילדים שלי מתעוררות לחיים . זה לא חשוב שבמשך כל השבת כל דקה דלת המקרר והמקפיא נפתחות ואני צורחת שזה לא אנטארקטיקה פה ושיסגרו, כי זה הדבר האחרון שמזיז להם... הדלתות לא מפסיקות להיפתח ולהסגר ובעלי ואני לא מפסיקים לנבא שהנה אוטוטו המקרר הולך לו פארש, אבל הוא לא [חמסה, טפווו, מלח, שום , קינמון וכורכום]...

כשיוצאת שבת אנחנו נכנסים לאטרף של : "מה נכין לארוחת ערב" המצחיק הוא שתמיד אנחנו מעלים מיליון הצעות ובסוף סוגרים כמעט תמיד על אותו הדבר.

בדרך כלל בר, הבן הבכור אחראי לטוסטים המיוחדים ובכל שבוע הוא משחק אותה עם כל מיני קומבינציות מיוחדות של הטוסטים שלו. [נסו פעם טוסט עם גבינה בולגרית למריחה, גבינה צהובה, טונה, בצל, פלפל חריף ועגבניות, לפעמים הוא מוסיף איזה פרוסה של ביצה קשה וחבל לכולם על הזמן, זה מעדןןןן ].

השבוע ארעה תקלה. כל העוגות  חוסלו אצלי בצ`יק. משבת בבוקר לא היה כלום מתוק.

הטארט הלך קאפוט [נגמר עוד אתמול], עוגת הסולת שהכנתי ע"פ המתכון של איילה  [סופר מומלץ] חוסל באיבו ע"י בעלי הידוע כמתנקש- עוגתי-סדרתי ונוצר מצב שלמעט פתי בר לא נותר דבר [אני מתביישת לומר שאפילו עוגות לאה שאין מצב שאין לי במקפיא, לא נותרו]. 

היות ונותרו  לנו שלוש ככרות חלה שלמות מאתמול , בר החליט על גם וגם... גם טוסטים רגילים וגם מתוקים [לא בדיוק זכרתי את האופציה המתוקה של הפרנץ` טוסט, אבל מהר מאוד בר החזיר אותי לתלם...].

חשבתי שהוא מדבר על הפרנצ`ים הרגילים, המטוגנים והמתקתקים [אני דווקא מתה עליהם מלוחים, לא חשוב], אבל הוא הביא אותה בשדרוג חביב והלך על כוון של פרנצ`ים ממולאים.

סבבה של רעיון, רק שלא הבנתי איך בדיוק הוא מתכוון ליישם אותו.

מסתבר שבאחד הלילות ששנתו נדדה הוא ראה חלק מתכנית בישול בבי.בי.סי וזכר את אופן ההכנה.

הוא הלך על מליות שאני בדר"כ מכינה עם בלינצ`סים, אבל זה בא לי בול.

יופי של אלתור ויופי של תוצאה.

 

 

פרנץ` טוסט ממולאים במליות מתוקות:

 

חומרים:

1 חלה שלמה פרוסה ל-8 פרוסות בעובי בינוני- עבה

1 בננה שלמה בשלה מעוכה

1 כף גדושה ריבת חלב

 2 כפות קוקוס

4 כפות גבינת ריקוטה

1 כף דבש

1 כף אגוזים קצוצים קטן

6 ביצים

375 מ"ל חלב

125 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם סוכר

1/2 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל [רצוי מאיכות טובה]

1 שקית סוכר וניל לבזיקה מעל

מעט קינמון לבזיקה

100 גרם שקדים מולבנים ופרוסים

סירופ מייפל

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 180 מ`.

חותכים כל פרוסה באמצע לשניים, אבל לא חותכים עד הסוף, כך שנוצר מעין כיס פנימי, אבל הפרוסות לא מופרדות לגמרי. [אפשר להשתמש בשתי פרוסות רגילות כמובן]

לוקחים 2 קערות, באחת מערבבים את הבננה המעוכה יחד עם ריבת החלב והקוקוס  ובקערה השנייה מערבבים את הריקוטה עם הדבש ואגוזים.

ממלאים כל 4 פרוסות חצויות בכל סוג של ממרח ומניחים בצלחת בצד.

בקערה מערבבים היטב: חלב, שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, קינמון ותמצית ווניל. טורפים הכל יחד עד שנוצרת בלילה אחידה.

מניחים את הפרוסות הממולאות בתבנית אפייה [רצוי מפיירקס] ויוצקים את הבלילה מעל הפרוסות. משרים את הלחם בבלילה והופכים כל פרוסה לצד השני.

מקפיצים מעט את השקדים על מחבת חמה [ללא שמן] רק נזהרים שלא לשרוף.

מניחים מחצית מהשקדים בתחתית תבנית האפייה [גדולה, שתכיל את כל הפרוסות], מניחים את הפרוסות שהושרו משני הצדדים בבלילת הביצים והחלב, מפזרים מעל הפרוסות את מחצית השקדים הנוספת, בוזקים סוכר וניל ומעט קינמון ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 35-40 דקות, עד שמזהיב.

מגישים חם עם מעט סירופ מייפל.

 

 אז זהו, זה מה שיצא.

האם טעים , אתם שואלים? המממ.. אני לא בדיוק זוכרת, זה נגמר מהר.

המצחיק היה שבגלל שיצאו 4 פרנצ`ים מכל מלית, חצינו כל אחד לשניים, כדי שיהיו מספיק [אני את שלי ברוררר  שלא הסכמתי לחצות, אבל לא משנה...]

אז ככה: זהו אחלה רעיון. זה טוב לארוחת בוקר, בראנץ` וגם לארוחת ערב.

זה טעים, זה מפתיע והכי חשוב זה קל להכנה ומשאיר מקום לאלתורים אישיים, במשחק עם מליות אהובות.

אז זהו.

אני בדרכי ליום לא ממש נחמד, אבל מקווה שיעבור ויעבור מהר.

למען האמת, אני לא ממש אהיה פה גם ביומיים הקרובים, בגלל בדיקות כאלו ואחרות, אבל מבטיחה שמתי שאוכל, אכנס [כמו שאני מכירה את עצמי אני מתאוששת מהר].

אל תדאגו, אני שומרת את כל העדכונים שלכם וכשאחזור ל"מצב צבירה נורמאלי" אשלים הכל. אני לא חושבת שאהיה במאה אחוז זמינה גם בפון, אז אנא הבנתכם.אני בסדר, רק הליך שעלי לעבור ואעבור אותו כמו גדולה, אתם כבר מכירים אותי, לא?...

מאחלת לכם יופי של ימים מוארים ומלאי אהבה.

שימרו על עצמכם והתעסקו רק בדברים טובים, אלו שגורמים לכם נחת, כל השאר לא חשוב.

אני אוהבת אתכם !

 

 

  אני מאחלת לכולכם המשך יום מושלם.

עשו אהבה ונצלו כל אלפית השנייה, כאילו שבאמת אין מחר...

יאללה ביי  ותרקדו כל הדרך למטבח ...!!!

 

 

ארי

תודה לכל מי שיגיב ואו ילחץ על ה- HITS 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת