88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת שוקולד ללא קקאו וללא סוכר - פשוטה ומהירת הכנה

 שמעתי על כאלו  שלא אוהבים עוגות... שמעתי רק... טרם נתקלתי בהם. מה שכן, בהחלט נתקלתי באלו שאוהבים עוגות אך לא אוכלים מסיבות של דיאטה ופיגורה ואחרים מסיבות יותר מחייבות כמו סכרת וכולסטרול.
וכשאומרים עוגות, אי אפשר שלא לחשוב מיד על איזו עוגת שוקולד עסיסית. מיליוני עוגות וואריאציות למאפים מתוקים התפתחו עם כל מאה שנחתמה, אולם הקלאסיקה של כל הזמנים, הגילאים ודרגות המיומנות השונות, היא עוגת שוקולד. גם עוגה וגם שוקולד - היש סרוטונין טהור מזה?
ואיך מתחברת הפיסקה השניה בהקדמה לפיסקה הראשונה? מתחברת!
בטריפה ידנית ובאפייה בחום נמוך 
בתפיחה נמרצת  ובריחות המתפשטים
מתחברת באכילה כשהיא חמה או כשהיא קרה...
עוגת שוקולד ללא שוקולד וללא סוכר
ומעוגת השוקולד (בטעם ובצבע שוקולד) הנפלאה הזו, המתוקה (ולא מסוכר) והעסיסית (ולא מעודפי שומן) יכולים ליהנות גם המשתייכים לקטיגוריות מהפיסקה הראשונה.
 
 כמות לתבנית עגולה קוטר 28 ס"מ או ל-3 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ
המצרכים
 
ההכנה
כבר בשלב הזה: מחממים תנור ל- 140 מעלות

 

  1. 5 ביצים
  2. ¾ כוס שמן ISIO4
  3. ¾1 כוסות "סוכרלייט" (70 גרם), או תחליף אחר, רצוי על בסיס סוכרלוז*
  4. 3 כוסות קמח שטיבל 5 (420 גרם)
  5. 3 כפיות אבקת אפייה
  6. 1 כפית מלח
  7. 1 כפית סודה לשתיה
  8. 1 כוס אבקת חרובים (130 גרם)
  9. 1 כפית אבקת וניל
  10. ¾1 כוסות מים חמים (לא רותחים)
  11. גוש חלבה ללא סוכר (כ-50 גרם)
* ההמלצה לסוכרלוז באה על סמך נסיון אישי, התחליף שהכי קרוב לסוכר בטעם (ללא טעם לוואי)
** הקצפה ידנית אמנם מספיקה אך למי שיש אפשרות, נוח יותר בשלב הוספת המים לעבוד עם מערבל חשמלי (מהירות נמוכה/עירבול קל)
1-3 מערבבים, הקצפה ידנית** מספיקה, את הביצים, השמן ותחליף הסוכר עד קבלת תערובת בעלת צבע ומרקם אחידים דומה במקצת לפודינג
4-9 מנפים יחד את כל החומרים היבשים (ובמקרה זה חשיבות רבה לניפוי יחד - לא לוותר) ומוסיפים לתערובת הביצים והסוכר, מתקבלת תערובת בצקית קשה שמדללת עד כדי נוזלית תוך כדי הספת המים החמים.
10 מוסיפים בהדרגה, תוך כדי בחישה את המים החמים ובוחשים עד שהעיסה המתקבלת נוזלית אך אחידה
11 תשמש אותנו לגירוד מעל העוגה בשלב של סיום האפייה
יוצקים את התערובת (נוזלית משהו, כך היא צריכה להיות) לתבנית אלומיניום, נירוסטה, פיירקס או אחרת (לא טבעת/קפיץ) משומנת ומרופדת בתחתיתה בנייר אפייה
לחילופין, אפשר גם בשלוש תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ* משומנות ומרופדות בנייר אפייה
 
מגביהים את חום התנור ל-160 צ. ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור** ומגרדים מעל את החלבה ללא סוכר ומכניסים ל-3 דקות נוספות לתנור בחום נמוך (75 צ.) עד שמבחינים שהחלבה ניתכה
 מוציאים מהתנור ומצננים על רשת - פורסים ומגישים
עוגת השוקולד המורטבת שנאפתה בתבנית אינגליש קייק
ההמלצות שלי
*אם לא מתכוונים להשתמש בעוגה לאירוע חגיגי, עדיף לבחור באופציה של תבניות אינגליש קייק שכן אז החישוב למנה הופך להיות הרבה יותר חסכוני מבחינה קלורית:
סה"כ בתבנית עגולה כ-16 משולשים נכבדים ובתבניות אינגליש קייק 42 פרוסות (כ-14 מכל תבנית)

** אלו שמעדיפים את העוגה שלהם רטובה (בלי קשר לעסיסיות) יכולים להוסיף לפני גירוד החלבה, כוס משקה דגנים (תחליף קפה/ללא קפאין) חם שהוכן מכפית אבקה בכוס מים - אפשר להמתיק ואפשר גם לא. אני הרטבתי ב ORZO אחת מעוגות האינגליש קייק... נחשו בשביל מי?

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת