00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

טישפישטיל - באקלאווה בולגרית

את המאפה הזה דורבנתי להכין כששאלה אותי "אוהבת לאפות" אם אני מכירה אותו.  אז מכיוון שאני באה מבית בולגרי אז ברורררר שאני מכירה אותו וגם מאד אוהבת אותו!
הרמתי טלפון לאמא, קיבלתי מתכון עם כמויות של בערך וניסית לשחזר.
אתמול לקחתי את הבאקלאווה למפגש בו היו יוצאי בולגריה וקיבלתי פידבק חיובי על טעם של פעם, טעם של בית של אמא.
אוהבת לאפות - המתכון הזה בשבילך  וגם בשבילי .
 
טישפישטיל
 
מצרכים לבצק:
כוס וחצי שמן
1 כוס מים
2 כפות סוכר
1 שקית אבקת אפיה
3 כוסות קמח רגיל
1 ביצה
 
בסיר קטן שמים את המים והשמן, ומחממים. מוסיפים את הסוכר ומגיעים לסף רתיחה - זהירות זה קופץ!!
מכבים את האש ומוסיפים לנוזלים 3 כוסות קמח ואת אבקת האפיה, בהדרגה!!
לשים את התערובת בצד ולחכות שתתקרר.
 
למילוי:
50 גר` פיסטוק לא קלוי
50 גר` אגוז פקאן
50 גר` אגוזי מלך
50 גר` קוקוס טחון
2 כפיות גדושות קינמון
 
לטחון את כל המרכיבים יחד.
אפשר כמובן לגוון עם סוגי האגוזים.
 
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
 
לבשל עד שמסמיך ולקרר.
 
בזמן הכנת המלית הבצק התקרר - מוסיפים לו את הביצה ומערבבים היטב עד שהביצה נטמעת בתערובת והבצק הופך אחיד.
הבצק צריך להיות סמיך.
 
להרכבת הטישפישטיל:
מחלקים את הבצק לשניים ומרפדים תבנית 26 משומנת בחצי מכמות הבצק.
מפזרים את תערובת האגוזים והקוקוס ומעל מניחים את החצי השני של הבצק.
את הבצק הזה לא ניתן לרדד, צריך להניח אותו בחלקים עד שכל תערובת האגוזים מכוסה.
מסמנים עם סכין מעויינים ובכל מעויין שמים פיסטוק/שקד/בוטן - לא קלוי!
 
אופים בחום בינוני כ-40 דק`.
 
מוציאים מהתנור ושופכים סירופ קר על מאפה חם.
 
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת