00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

הוא קוצץ גם את האגוזים.

 
 
כן, זה העוזר השף-הפרטי שדיברתי עליו השבוע.
 
מכשיר פשוט - המכשיר הידני לקיצוץ ירקות לסלט.
 
עכשיו החלטתי להוסיף לעוגת הסולת (לכבוד האולימפיאדה) גם אגוזים, ורגע לפני שניגשתי להוציא את הפוד-פרוססור, נזכרתי בעוזר-שף. הוא קצץ את האגוזים בקלי קלות. גם במתקן שקוצץ דק דק וגם במתקן שקוצץ יותר עבה. לשבור בעזרת כוס נראה לי אכזרי מדי עבור האגוזים.
 
מרוב התלהבות על הגילוי, החלטתי לשדרג עוד טיפה את העוגה הזו, ולהוסיף לה תוספת צבע כתום. חמישה משמשים כתומים יבשים קפואים, גם קוצצו במקצץ בסכינים העבים והתוצאה - מושלמת.
 
וכל זאת הוכן עבור עוגת הסולת שאני חולמת עליה כבר יותר משבוע.
 
אז, עד שבעלי יביא את מיץ התפוזים, שלא קניתי כי לא הייתי מאורגנת, ערבבתי את כל המרכיבים היבשים, הכנתי את השמן והביצים ליד, וכשהמיץ יגיע, הכל יתערבב ויועבר לתנור על מנת לקבל את עוגת הסולת המיוחלת.
 
מתכון עבורכם גם:
 
עוגת סולת (המתכון של סבתא מארי)
 
כוס וחצי סולת
כוס קמח.
כוס קוקוס
6 ביצים
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
אבקת אפיה
סוכר וניל *
שומשום - לזרות מעל העוגה
דבש-סוכר חם לצקת על העוגה כשהיא מוכנה.
לשידרוג: אגוזים - אגוזי מלך קצוצים.
 
 
אופן הכנה:
 
מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר !!!!!!!! רגע, סבתא מרי שכחה להגיד כמה סוכר. אז על דעת עצמי הוספתי 3/4 כוס. כי מזכרון תמיד היחס הוא כוס/כוס/כוס בעוגת סולת. כוס סולת כוס קוקוס וכו`....(לא  כוס אבקת אפיה)
אז אני הוספתי רק 3/4 כוס.
המשך: לערבב ולהוסיף את הקוקוס, אבקת האפיה, וסוכר הוניל - שמי שהמציא את סוכר הוניל בתוספת טעמים הוא גאון. אפשר להשיג עכשיו סוכר וניל בניחוח וטעם של מי ורדים או/ו קינמון. פשוט שידרוג ענק.
לעוגה הזו מתאים סוכר וניל בטעם ותוספת של מי ורדים.
להוסיף, קמח מנופה (אני מנפה כוס בעזרת מסננת), קוקוס ואת האגוזים המרוסקים.
כשמגיע המיץ - והוא הגיע עכשיו....
מערבבים את המיץ עם הביצים שאפשר להקציף אותן קלות במקצף ידני, ולהוסיף את השמן.
את המרכיבים הרטובים (שמן ביצים ומיץ) להוסיף למרכיבים היבשים: (סולת, קמח, קוקוס, א.אפיה, וניל, אגוזים מרוסקים) ולערבב.
 
להעביר לתבנית אפייה - הכי מומלץ כדי שייצא חיתוך מושלם לאפות בתפנית מלבנית.
 
לפזר מעל העוגה בכמות נדיבה שומשום. (אפשר לקלות מעט את השומשום לפני)
 
ולתנור.
 
אפיה בחום של 175-180 מעלות.
 
50 דקות.
 
לבדוק אם מוכן ואם לא לאפות עוד טיפה. משהו כמו 5 דקות.
 
לברך.  - לא לשכוח.
 
דרך צלחה ובהצלחה לעוגה.
 
לאחר שהאפיה הושלמה, בעוד העוגה חמה לשפוך מעל את הסירופ  דבש-סוכר החם או הפושר. (לא קר בשום פנים ואופן).
 
 
הכנת הדבש-סירופ
כוס סוכר,
כוס מים,
להרתיח. להנמיך להבה להסמיך משהו כמו 20-25 דקות ולהוסיף לקראת הסוף מעט טיפות מיץ לימון.
 
 
טיפים הערות והארות
לאחר שפותחים את סוכר הווניל, ובמקרה והניחוח הוא של מי ורדים, מייד נפוץ ריח גן-עדן במטבח. אם רוצים לשמור על הניחוח של החפיסות שנשארו, כדאי לאכסן אותם בקופסא אטומה.
 
כדאי לשמור בפריזר פריגת קפוא בטעמים, למקרה שרוצים לאפות עוגה וחסר המרכיב (כמו עכשיו) של המיץ תפוזים.
 
את הסוכר-דבש שמכינים, אפשר להכין כמות כפולה ולשמור בצנצנת במקרר עד לפעם הבאה, לשימוש.
 
האגוזים - אם כבר המכשיר עובד, כדאי לקצוץ עוד ולאפסן בשקיות מוכנות לעוגות הבאות. חסכון בזמן ואנרגיה. אנרגיה למה? האנרגיה שלנו. שטיפת המכשיר. לא כדאי לשטוף במדיח, שלא יתקלקל, יישרט, ייחלד ועוד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת