00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

פשטידת כרובית

 
 
לקח ל"הזמנה" זמן להגיע. אבל היא הגיע. טל זה במיוחד עבורך,
ועכשיו שאני קוראת פעם ראשונה את המתכון, הוא נראה קלי-קלות להכנה.
אז אולי גם אני אגש להכין אותו. רק שאני מתכוונת לקצר כמה תהליכים, וזה בהמשך למתכון.
 
את הספר למתכוני פשטידות רכשתי מזמן מזמן. משום מה נתקעתי רק בפשטידת הפטריות. ואולי עכשיו זה הזמן - גם העיתוי של תשעה בא"ב - להחזיר את הספר לשימוש, ולהתחיל לאפות פשטידות שהם מכילים את כל היתרונות האפשריים: הכנה קלה ומהירה, מרכיבים פשוטים, מרכיבים מזינים, ניחוח ללב ולנשמה, שזה הדבר הכי הכי חשוב באוכל בכלל.
 
למתכון...
 
פשטידת כרובית
 
2 כרוביות בינוניות,
2 כוסות מים
1 כוס חלב
1 גביע גבינה לבנה שמנה
1 גביע יוגורט
3 ביצים
1 כף קמח תופח.
1 כפית מחוקה כרוויה טחונה (תבלין)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
שמן לשימון התבנית
1 כף פירורי לחם לזרייה בתבנית.
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
 
אופן ההכנה:
לחמם את התנור לחום בינוני
לשטוף את הכרוביות ולהפריד את הפרחים. להוסיף את הכרוביות לסיר שבו יש את המים והחלב ולבשל עד לריכוך.
לסנן נוזלים, להעביר לקערה גדולה ולמעוך למחית.
להוסיף את המחית: גבינה, יוגורט, ביצים, קמח ואת תבלין הכרוויה.
לשמן תבנית. לזרות בתחתית הבנית פירורי לחם, לשטח תערובת בתבנית ולאפות 45 דקות.
 
לא לשכוח - לאחל לתבנית ולמתכון בהצלחה כשהם נכנסים לאפיה. [אילה]
 
 
המתכון לקוח מן הספר פשטידות של קובי בר בעריכת חנה שאולוב ובהוצאת מודן.
 
הערה שלי : לגבי בחירת ספרים ומתכונים. אם המתכונים נראים טוב בצילום, מן הסתם הם יצאו גם טוב במציאות. יש תמונות של אוכל, שרק המראה עושה אי-חשק להכין או בכלל לאכול תבשיל כזה. הספר הזה נותן רושם שהכל יוצא טעים ומושלם. ולכן הוא מומלץ.
 
טיפים תוספות והקלות: [אילה]
* אפשר להשתמש בכרובית מוקפאת של סנפרוסט או כל חברה אחרת.
  את הכרובית במידה והיא מוקפאת - להפשיר לגמרי ולנקז נוזלים כדי שלא תצא  
  פשטידה מימית.
* לא כדאי לשדרג פעם ראשונה בתוספות של שום מרכיב כדי לא לפגום במרקם  
  הנכון של הפשטידה. (ז"א לא להוסיף ביצים גבינות קמח ועוד...) כל הפשטידות 
  מהספר הזה, עברו ניסוי עד להכנה סופית והבאה את הדפוס.
* כרוויה- הכרוויה - הוא צמח תבלין שדומה בטעם שלו לשומר.
צמח הכרוויה משמש בעיקר לתיבול גבינות ולתוספת טעם בלחם שחור - טעם של פעם. ברפואה העממית הוא טוב לטיפול בכאבי בטן וניטרול גזים - ע"י הרתחת גרגרי הצמח ושתית המיים שבו בושלו הגרגרים.
 

 קישור ישיר לרשומה:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1306413

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת