00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

אוכל לציפורים , דוקא כן ! - עוד קינואה

 

 

בעקבות הרשומה שכתבתי על הקינואה, קבלתי תגובות מתגובות שונות, אבל מה שהטריד אותי הם אלה,  שפוסלים את הקינואה כאוכל לציפורים/מזון בריאות ( בליגלוג ) וכד`. 

 

אני כאמור טעמתי אותה לראשונה בסלט שהבאתי ברשומה הקודמת, ואהבתי מאוד מבלי שידעתי דבר על הקינואה ולא שמעתי עליה לפני כן. מאז בכל מקום שאני מתארחת ומביאה את הסלט, יש רק שבחים והתלהבות.

כל תבשיל הוא משחק בתבלינים ולכן אין לא טעים, תלוי  איך הוכן.

חברה של הקטנה התארחה אצלנו בערב שבועות. חלבי מה לעשות. בתי הקטנה לחשה לי:  אמא אולי לא תעשי ניסיונות היום ותכיני אוכל רגיל. עניתי לה זה מה שהכנתי, אם היא לא תרצה אכין לה טוסט.

התיישבנו לשולחן והגשתי מרק בטטות עם שמנת מתוקה. היא טעמה בקצה הלשון ומיד החלה לאכול בתיאבון ובקשה חמש פעמים ( ספרתי !) תוספת.  

למחרת התקשרה אימה ושאלה מה היה המאכל שהבת לא מפסיקה לדבר עליו.

 

אני נתקלת בתגובות דומות מצד מכרים וחברים של הילדים: אמא בקשה את המתכון לפסטה, איך את מכינה את הפיצה כל כך טעים, האורז שלך (!!!) הכי טעים שאכלתי, וישנה אחת שתמיד מבקשת פשוט טוסט כמו שאני מכינה ( גבינה צהובה עם פרוסות עגבנייה ואורגנו ).

 

אני לא מתכוונת לחלק לעצמי מחמאות, אלא להראות שכשמתבלים נכון זה גם טעים וכמו בכל דבר בחיים – כשמתכוונים זה מצליח.

במלחמת המפרץ השנייה הורי, שמתגוררים בחיפה, שהו אצלי במשך כל התקופה, ביחד עם כל ילדי המשפחה מהצפון. קייטנה. בת אחותי – לא אוכלת כלום, אבא שלי אוכל רק את מה שאמא מכינה, לאמא תמיד אין תאבון וכן הלאה והלאה. הודעתי לכולם שרק אני מבשלת, ומה שאני מכינה זה מה יש.

התפנטזתי – קינואה, כוסמת, חלב קוקוס וקארי, חוואיג`, פסטרמה ומוקפצים, שזיפים ודבש.

עד היום כולם זוכרים את המטעמים בנוסטלגיה,  ואמא שלי אומרת שעכשיו היא ישנה בשקט.

אז אין לא טעים, ואין אוכל לציפורים.

 

ודווקא כן קינואה

 

               קינואה ובטטה

                           

 

1/2 כוס קינואה רגילה

 

1/2 כוס קינואה שחורה

1 בצל קצוץ בינוני

1 בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות

מלח

פלפל שחור

מלח

כף אבקת מרק בצל

כף שמן

2 כוסות מים רותחים.

 

1. להשרות למספר שעות את הקינואה לשטוף היטב ולהניח במסננת.

2. לטגן את קוביות הבצל עד שמשנה את הצבע

3. להוסיף את קוביות הבטטה ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עדין עוד 2-3 דקות.

4. להוסיף את התבלינים לערבב היטב

5. להוסיף את הקינואה .

6. להוסיף 2 כוסות מים רותחים, לערבב, לכסות, להביא לרתיחה, להנמיך האש ולבשל עשרים דקות.

7. לכבות את האש ולהמתין חמש דקות. להגיש.

 

נקודות

כוס קינואה מבושלת = 3 נק`

כוס בצל = 1 נק`

1 בטטה בינונית( 300 גר` לפני בישול ) = 3 נק`

כף שמן = 21/2 נק`

סה"כ – 91/2 נק`.

 

 

           קינואה עם ירקות וחזה עוף מוקפצים

 

      

            

 

- כוס קינואה מבושלת כמו אורז.

- 300 גר` חזה עוף חתוך לרצועות

- ירקות שאוהבים : קישוא, גזר, מספר צבעים של פלפל, בצל, פטריות, שום , פרוסים לרצועות.

- 2 כפיות שמן

- מלח

- פלפל שחור

-2-3 כפות סויה

למי שאוהב - חצי פלפל ירוק חריף קצוץ או מעט צ`ילי גרוס.

 

-להקפיץ בכפית שמן את חזה העוף ולערבב עד שמשנה את צבעו. להוציא לצלחת.

-להקפיץ בכפית השניה את הירקות, להתחיל בבצל, ולערבב עד שמשנים את צבעם.

-להוסיף את חזה העוף, הקינואה והתבלינים ולערבב.

-לתקן טעמים.

-להגיש חם.

 

נקודות :

כוס קינואה = 3 נק`

300 גר` חזה עוף = 6 נק`

כף שמן  = 21/2  נק`

חצי כוס בצל = 1/2 נק`

כל התבשיל =  12 נק`

 

 זה לא שאני פריקית של מזון בריאות למרות שאני אוהבת להכין לבד כדי לשלוט במרכיבים  אבל אני לא ממלאת את הבית באוכל אורגני אבל, אני לא פוסל כי זה מזון בריאות.

 

 - קצת מידע

קינואה גם נקראת – האמא של הדגנים או "דגן על". כבר לפני כחמשת אלפים שנים גידלו אותה בהרי האנדים.

היא עשירה בחלבון – מעל 20%. ארגון הבריאות העולמי דירג את איכות החלבון של הקינואה כחלבון מלא,הדומה באיכותו לחלב,  מכיוון שהיא מכילה איזון מושלם של חומצות האמינו השונות המרכיבות את החלבון,  והחיוניות להתפתחות תאים ורקמות בגוף.

יש בה גם יותר ברזל, תכולת סיבים תזונתיים גבוהה, והיא מכילה ויטמינים ומינרלים רבים:  סידן, אשלגן, אבץ, ויטמין E, ויטמין B6, חומצה פולית ותיאמין. ויתרון נוסף – היא אינה מכילה גלוטן ולכן היא מתאימה לחולי צליאק.

והכי חשוב

היא   ט ע י מ ה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת