00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

סלט קינואה, רימונים ומנגו

                

    

   

 

                                                                  

 

לעץ הרימון אין ריח אבל יש לו המון פרי וצריך לדלל מעט כדי שהנותרים יגדלו, אז בסוף השבוע הביא לי החצי סלסלה מלאה מהגינה.

לא הייתי צריכה לחפש מתכונים, היה לי ברור שהמתכון הראשון עם רימונים יהיה הסלט המופלא של חברתי גילה היפה (שיש לה גם עוגת שוקולד נפלאה אבל זה בפעם אחרת). וסיפור שהיה כך היה.

לפני מספר שנים הגיעה גילה ובידה שקית עם קופסאות קופסאות.

- מה זה? התחלתי לחטט בשקית

- את תשבי, תרימי רגליים והפעם אני מפנקת.

- אבל אני לא יכולה שמישהו אחר יסתובב במטבח שלי, אני לא רגועה....שריטה שכזו...

- אז תסבלי !!!!

 

לא הייתה לי ברירה, התיישבתי על הכורסה, שניתי לה את הזוית,  הרמתי רגליים והצצתי מבעד לעיניי הכאילו עצומות. המתנתי .  

חמש דקות נמשך הסבל, לא הרבה,  בל התוצאה הייתה שווה המתנה של הרבה יותר זמן.

 

סלט קינואה עם מנגו, רימונים ונענע – אלוהי. ראשית שילוב הצבעים, שהרי אנחנו אוכלים גם בעיניים – צהוב וכתום ואדום וירוק פשוט מרהיב ביופיו, והטעם , אח הטעם כמו שאומרת אימי "טעם גן עדן", המתקתקות של המנגו עם המתוק- חמוץ המתפצפץ של גרגרי הרימון והטוויסט של הנענע והלימון, פשוט סוף סופי סופני.

 

מאז, בכל עונת הרימונים, הסלט הזה חבר קבוע על שולחננו ובכל מקום שאני מתארחת ישנו אולטימאטום – הכניסה רק עם הסלט ההוא הטעים....

 

בעונות אחרות ניסיתי עם אפרסמון, משמש מיובש וחמוציות, טעים אבל אהבה ראשונה היא אהבה ראשונה, אח"כ זה לא אותו דבר.... יש משהו מאוזן בין המנגו לרימונים והתבלינים שהופך אותו לסלט מופלא.

 

ולגלות לכם סוד – זו הייתה הפעם הראשונה שאכלתי קינואה. היה קליק מידי.  

                           

                    

 

4 מנות

 

חומרים

לבשל כוס קינואה  בשתי כוסות מים ומעט מלח ( כמו אורז ). להעביר למגש רחב ולצנן.

100 גר' רימונים

1/2 כוס קוביות מנגו

4 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 חבילת נענע ( של הסופר..) קצוצה

מלח

פ. שחור

מיץ מלימון

כף שמן זית

 

אופן ההכנה

לערבב את כל המרכיבים כעשר דקות לפני ההגשה. 

 

ונקודות

 

1 כוס קינואה = 17 נקודות

1/2 כוס קוביות מנגו = 2 נקודות

100 גר' רימון = 2 נקודות

כף שמן = 3 נקודות

סה"כ  = 24 נקודות כל הסלט.

6 נק' למנה.

 

 

ב ת י א ב ו ן  

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת