00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

את המנה הזו אילתרתי כשהפשרתי חזה עוף בכדי להכין שניצלים והגעתי למטבח "עם הלשון בחוץ" כלומר, לא היתה לי דקה לנשום ובטח לא להכין שניצלים. למי יש כוח לטגן בימים החמים האלה ועם סדר היום הצפוף שלי הזמן משחק תפקיד עיקרי...
אז שלפתי את הפרוגרסיב מהארון (מי אמר שהוא מיותר במטבח??), הוצאתי את הירקות מהמקרר והתחלתי לקצוץ.
 
אז מה היה לי שם?
 
2 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק חריף
2-3 חזה עוף דפוק לשניצל - מוכן מהקצביה של הסופר.
 
לתיבול:
רוטב צ`ילי מתוק
רוטב טריאקי
פלפל שחור גרוס
מלח
שבבי צ`ילי גרוס (מתה על התבלין הזה)
אגוזי פקאן סיני
 
אופן ההכנה:
את כל הירקות לקצוץ לריבועים קטנים (בחיי שהפרוגרסיב עושה את החיים קלים )
את העוף לחתוך לחתיכות קטנות, משהו כמו 2X2 ס"מ.
 
לשים בווק גדול 3-4 כפות שמן זית ולהוסיף את הירקות בשלבים - בצל, פלפלים, גזר ולהקפיץ עד שהבצל נהיה מעט זהוב.
את העוף להקפיץ במחבת נפרדת במעט שמן זית, עד שמחליף את צבעו ללבן.
לא לייבש את העוף!! ולא לחכות שגם בפנים יהיה מוכן, אחרת הוא מתייבש!
להוסיף את העוף לירקות ולתבל.
בכוונה אני לא רושמת את כמויות הטריאקי והצ`ילי - להוסיף אותם לפי העין והטעם האישי. אפשר תמיד להוסיף עוד גם אחרי הבישול.
להקפיץ ולערבב כ-2 דקות, לפזר את האגוזים ולהגיש.
 
שלב הירקות
 
הצעת הגשה - עם נודלס
 
 
עוף מוקפץ שילדים אוהבים
 
כשהכנתי את המוקפץ הזה לא וויתרתי על החריף אבל בכ"ז רציתי שגם הילדים שלי יאכלו  לכן הוספתי מחצית מכמות העוף לירקות ולמחצית השניה הוספתי:
 
2 כפות ריבת משמש (אפשר עם כל ריבה אחרת)
1/4 כוס רוטב סויה
מלח
פלפל שחור גרוס
כף צ`ילי מתוק
 
הקפצתי ועירבבתי היטב כ-2 דק` עד שהריבה נטמעת עם השאר וכיביתי את האש.
הילדים שלי טורפים את זה!
שוב אני מזהירה מבישול יתר!! כל תהליך הבישול לוקח ממש דקות ספורות - כבר אמרתי שזו מנה מהירה 
כשיש רק ילדים גדולים בסביבה אני מוסיפה לזה גם אגוזי לוז קצוצים.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת